Start van hoofdcontent

'T GOOI

nl

Hilversummer Sanil B. in hoger beroep tegen celstraf van 7 jaar voor doodslag Carlo Heuvelman

22 november 2022, 09.59 uur · Aangepast 22 november 2022, 13.30 uur · Door Sjoerd Stoop

Hilversummer Sanil B, de tot zeven jaar veroordeelde hoofdverdachte van het geweld op Mallorca vorig jaar zomer en de dood van Carlo Heuvelman, gaat in hoger beroep tegen zijn celstraf. Dat bevestigt zijn advocaat Peter Plasman. 

Rechtbank waar de Mallorca-zaak wordt behandeld - Foto: NH Nieuws

De jonge Hilversummer kreeg afgelopen vrijdag de hoogste celstraf van de groep van negen Hilversumse jongeren die verdacht worden van het geweld op Mallorca. De rechtbank veroordeelt Sanil B. voor de doodslag van Carlo Heuvelman en poging tot doodslag van twee andere slachtoffers. 

De rechtbank ziet alleen bij Sanil B. genoeg bewijs dat hij betrokken was bij de doodslag van Carlo Heuvelman. Er zou nog minstens één andere dader zijn, maar de rechtbank ziet bij geen van de andere verdachten genoeg bewijs voor hun betrokkenheid. 

Tekst gaat verder na de verwijzingen.

Sanil B. reageerde vrijdag teleurgesteld en emotioneel op de fikse veroordeling. De jonge Hilversummer houdt nog altijd vol niets met de doodslag van Carlo Heuvelman te maken te hebben.

Twijfels over bewijsmateriaal

Adovcaat Plasman heeft al langer grote twijfels over het bewijsmateriaal en liet vrijdag na de uitspraak doorschemeren meerdere aanknopingspunten te zien voor een hoger beroep.

Het gaat vooral om één van de belangrijkste getuigenverklaringen en een dna-spoor dat een paar weken later na onderzoek werd gevonden op een schoen van B. Plasman vindt dat de rechtbank daar te snelle conclusies uit trekt. Het gaat volgens hem om een miniscuul spoortje dat ook van speeksel zou kunnen zijn. Dat zou volgens hem ook al bij het naar elkaar schreeuwen van de ene naar de andere persoon kunnen springen, zonder dat er sprake is van geweld. 

Sanil B. is niet de enige die in hoger beroep gaat tegen zijn straf. Ook zeker één andere verdachte heeft laten weten dat te doen.

Bekijk hier de reactie van advocaat Peter Plasman vlak na de veroordeling van Sanil B.:

Reactie advocaat van Sanil B., Peter Plasman - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]