Ga naar Content

Waterpolosters ZV De Zaan onverwachts door in Champions League: "Kers op de taart"

Ze hadden weinig verwachtingen toen ze op het vliegtuig stapten naar Athene. De waterpolosters van ZV De Zaan verrasten vriend en vijand door derde te eindigen in de poulefase van de Champions League. Daardoor hebben ze zich geplaatst voor de volgende ronde. 

Mick van den Bree, trainer van ZV De Zaan - Foto:

"Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht", vertelde ZV De Zaan-trainer Mick van den Bree vlak voordat hij het vliegtuig instapte terug naar Nederland. "We waren van tevoren zeker niet de favoriet. Qua programma hadden we het niet getroffen, omdat de eerste drie wedstrijden tegen topploegen waren. Na de 11-11 tegen Terrassa uit Spanje (eerste duel red.) kregen we een boost en begonnen we erin te geloven."

Op vrijdag speelde De Zaan twee wedstrijden. Het eerste duel 's ochtends werd verloren tegen Eger uit Hongarije (15-10), maar 's avonds werd er nipt gewonnen van Griekse ANO Glyfadas: 12-11. De laatste groepswedstrijd tegen het Franse Nancy eindigde in een simpele zege: 18-2. 

Loting 

De loting voor de tweede ronde volgt morgenochtend. "De beste vier ploegen van vorig seizoen worden dan toegevoegd", legt Van de Bree uit. "Het is al zeker dat we bij één van die clubs in de poule komen en nog twee andere teams. Voor ons is dit al de kers op de taart. Als we de volgende ronde niet halen gaan we door in de Europa League."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52