Ga naar Content

Als kleine jongen wilde Haarlemmer Janissen maar één ding: schaatsen, schaatsen, schaatsen

Ondanks de steun langs de rand van de baan van familie en vrienden kwam schaatster Jeroen Janissen zaterdag bij de marathon van Haarlem niet verder dan de negende plaats. "Het is vooral erg leuk dat mensen me hier zo hebben aangemoedigd", aldus de 25-jarige Haarlemmer die tóch straalde na afloop.

Jeroen Janissen schaatst op Marathon Cup in Haarlem - NH Nieuws

Op zevenjarige leeftijd bond Janissen voor het eerst de schaatsen onder. Dat deed hij bij IJsclub Haarlem. En van jongs af aan is hij superfanatiek, vertelt zijn vader. "Ik herinner me dat we altijd vroeg op moesten staan. Elke dag moest Jeroen om zeven uur ‘s ochtends op de baan staan om te trainen. We hadden het er graag voor over."

"Ik weet nog dat ik hier als klein jongetje mijn eerste meters maakte"

marathonschaatser jeroen janissen

Schaatsslag

Ook Janissen kan zich zijn jeugdperiode in Haarlem nog goed herinneren. "Ik weet nog dat ik hier als klein jongetje mijn eerste meters maakte. Ik probeerde in de schaatsslag van de grote schaatsers te komen en stond als klein mannetje behoorlijk in de weg. Na jaren trainen werd ik beter." 

Janissen werd dus negende tijdens zijn thuisrace afgelopen zaterdag. In het algemeen klassement staat hij op de vijfde plaats. Volgende week wordt in Hoorn de zesde Marathon Cup verreden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52