Ga naar Content

Verrassende Marathon Cup-winnaar Jeroen Janissen geniet na: "Durfde ik vorig jaar niet"

De eerste Marathon Cup van het seizoen leverde bij de mannen een verrassende winnaar op. Jeroen Janissen uit Haarlem kwam zaterdag na 125 ronden als eerste over de finish op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. "Als je me dit vooraf zei, dan geloofde ik je niet."

Schaatser Jeroen Janissen - Foto: Orange Pictures

"We reden met een groepje van acht weg van de rest en vervolgens moesten we het uitvechten met elkaar", vertelt Jeroen Janissen een dag na z'n spectaculaire winst aan NH Sport. "Lange tijd gebeurde er niks, maar vijf ronden voor het einde probeerde ik het en kwam ik uiteindelijk met een ruime voorsprong over de finish."

Ervaring

Janissen is bezig aan zijn tweede seizoen in de topdivisie. Vorig jaar eindigde de 25-jarige Haarlemmer wel vier keer als derde. "Vorig jaar heb ik wel vaak in finales gestaan en van die ervaring profiteer ik nu. Zoals ik nu wegreed, dat durfde ik vorig jaar nog niet."

Tekst loopt door onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Oranje leiderspak

Deze overwinning betekent dat Janissen volgende week bij de tweede wedstrijd in Enschede rijdt in het oranje leiderspak. Of hij dan na afloop nog steeds gehuld is in het leiderspak laat Janissen in het midden. "Ik verwacht dat de concurrentie mij nu minder snel laat gaan." Bart Hoolwerf en Harm Visser staan vlak achter Janissen in het klassement, zij eindigden namelijk als tweede en derde op de Jaap Edenbaan. "Ik ben nu nog niet bezig met de stand, ik hoop zoveel mogelijk punten te pakken."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52