Ga naar Content

Knappe reeks is voorbij voor Telstar na nederlaag bij FC Eindhoven

De ongeslagen status van Telstar is na acht competitiewedstrijden voorbij. Op bezoek bij FC Eindhoven verloren de Witte Leeuwen met 3-0. De hoop op een resultaat werd door twee late goals tenietgedaan. 

Ronald Koeman (jr) baalt, FC Eindhoven viert feest - Foto: Pro Shots / Johan Manders

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en Telstar wordt vaak omgedoopt tot de ‘Klassieker van de eerste divisie’, omdat deze het vaakst is gespeeld op dit niveau. Bij de Witte Leeuwen waren er drie wijzigingen in de basiself. Ronald Koeman Jr, Özgür Aktas en Anwar Bensabouh mochten starten. Joey Houweling, Thomas Oude Kotte en Jay Kruiver waren het kind van de rekening. De eerste mogelijkheid was voor Telstar-verdediger Mitch Apau. Hij werd diep gestuurd door Anwar Bensabouh, maar Apau schiet hoog over.

Blunder Koeman Jr

Eindhoven werd gevaarlijk via Lamine Diaby-Fadiga. Hij werd vrij gespeeld, maar de bal ging hoog over het doel. Even later haalde Brian De Keersmaecker verwoestend uit, waarna Koeman opzichtig in de fout ging en de bal doorliet: 1-0. De goalie keerde enkele minuten later wel een kopbal van Diaby-Fadiga. Trainer Mike Snoei haalde Anass Najah na 37 minuten naar de kant, omdat de middenvelder al een gele kaart op zak had. Vlak voor rust legde Bensabouh Sven van Doorm (oud-Telstar) in de luren, maar schoot de verdediger te zacht op het doel.

Bekijk hieronder de blunder van Koeman. Tekst gaat onder de tweet door.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Venijn in de staart

Het duurde in de tweede helft lang, voordat er weer een opleving was. Telstar kwam in deze fase niet verder dan een aantal speldenprikjes. Zo kwam Tom Overtoom goed vrij op de rand van de zestien. Zijn schot ging echter huizenhoog over het doel. Een kopbal van David Min leverde ook niet het gewenste resultaat op.

Tekst gaat onder de video door.

Telstar-trainer Mike Snoei na het verlies tegen FC Eindhoven - NH Nieuws

De ingevallen Yahya Boussakou gaf een goede voorzet op Seedorf, zijn kopbal ging naast. Uiteindelijk maakte Jasper Dahlhaus de 2-0 vlak voor tijd. Hij schoot raak achter Koeman na een assist van Evan Rottier. Laatstgenoemde maakte enkele minuten later de nederlaag nog vervelender door de 3-0 te scoren. 

Door de nederlaag staat Telstar op een gedeelde dertiende plek met FC Den Bosch, die een wedstrijd minder hebben gespeeld. Opvallend genoeg is Den Bosch 11 december de eerstvolgende tegenstander. 

Opstelling Telstar: Koeman; Apau, Bensabouh, Aktas, Oude Kotte, Blackson; Najah (Seedorf/37), Overtoom (Soares/81), Min (Smit/90), Plet (Boussakou/45), Giousis (Ainsalu/90)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52