Ga naar Content

Debuterende Telstar-goalie Houweling geeft z'n visitekaartje af

Een dag voor de wedstrijd hoorde Joey Houweling dat hij onder de lat moest plaatsnemen tegen ADO Den Haag. Eerste keeper Ronald Koeman Jr. raakte namelijk geblesseerd op de training. Houweling maakte z'n debuut voor de Witte Leeuwen en deed dat uitstekend. "Ik denk dat ik m'n visitekaartje wel heb afgegeven."

Keeper Joey Houweling over z'n debuut voor Telstar - NH Nieuws

Telstar kreeg vele kansen tegen ADO Den Haag, maar de ploeg uit Velsen-Zuid wist niet te scoren. Tegenstander ADO Den Haag deed dat ook niet. Met dank aan prima keeperswerk van Joey Houweling. De 22-jarige sluitpost stond regelmatig op de goede plek en wist verschillende Haagse aanvallen onschadelijk te maken.

"Foutloos"

Trainer Mike Snoei baalde van het zevende gelijkspel dit seizoen, omdat zijn ploeg meer verdiende. Wel was hij zeer te spreken over de prestatie van Houweling. "Foutloos gekeept."

Tekst loopt door onder de video

Telstar-trainer Mike Snoei over zijn debuterende doelman Joey Houweling - NH Nieuws

"Duidelijk"

Deze zomer maakte Houweling de stap van FC Utrecht naar Telstar. Bij zijn komst naar de IJmond wist de goalie dat hij genoegen moest nemen met een rol achter eerste doelman Ronald Koeman Jr. "De trainer was vrij duidelijk vanaf de eerste week."

Tekst loopt door onder de video

Telstar-doelman Joey Houweling moet genoegen nemen met een rol als tweede keeper - NH Nieuws

De blessure van Koeman Jr. lijkt mee te vallen en de verwachting is dat hij volgende week vrijdag weer terugkeert in de basis. En dat Houweling dan weer op de bank moet plaatsnemen. Telstar neemt het dan als nummer elf in die ronde op tegen FC Eindhoven. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52