Start van hoofdcontent

WINKEL

nl

Burgernetactie van start voor coldcase fatale mishandeling Hannie Bakker

18 november 2022, 16.23 uur · Door Redactie

De politie is een Burgernetactie gestart voor de coldcasezaak rondom de fatale mishandeling van de destijds 68-jarige Hannie Bakker uit Winkel. De vrouw raakte op 27 april 2017 zwaargewond, vermoedelijk na een beroving. Met de actie hopen politie, justitie en nabestaanden dat duidelijk wordt wie er verantwoordelijk is voor Hannies dood.

Foto: Politie

De toen 68-jarige Hannie raakte op Koningsdag 2017 zwaargewond bij een mogelijke beroving. De volgende ochtend is ze door haar dochter in haar woning gevonden. Een maand later overleed de vrouw aan haar verwondingen.

Vandaag en morgen staat er een Mobiel MediaLab in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp, dat naast Winkel ligt. Het is de eerste keer dat Burgernet wordt ingezet voor een coldcasezaak. 

Verslaggever Samanta de Groot was bij het winkelcentrum in Nieuwe Niedorp op het moment dat het Mobiele MediaLab kwam aangereden. "Het is een enorme vrachtwagen, er zijn er maar twee van in Nederland. Mensen kunnen daar binnenlopen en praten met politieagenten en rechercheurs."

Het Mobiele MediaLab in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp - Foto: Samanta de Groot/NH Nieuws

Om aandacht te vragen voor de fatale mishandeling uit 2017 worden flyers en posters verspreid. "De politie sprak mensen aan en gaf ze een flyer. Er werd aandachtig naar de aanwezige agenten geluisterd." Naast de flyers komen er ook een podcast en een video online over deze zaak.

De Groot zag dat veel van de voorbijgangers zich de zaak van Hannie nog goed kunnen herinneren. "De mensen wisten direct waar het over ging, de zaak heeft veel impact gemaakt in de regio."

De politie flyert bij het winkelcentrum aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp. - Foto: Samanta de Groot/NH Nieuws

Verhoogde beloning

Het Openbaar Ministerie heeft daarnaast de beloning voor de gouden tip verhoogd van 15.000 naar 25.000 euro. Ook zal podcastmaker en youtuber Dionne Slagter aandacht vragen voor de zaak via haar podcast Moordcast en YouTubekanaal Onnedi. 

"Burgernet was natuurlijk al valide voor de heterdaadzaken", zegt een woordvoerder van de politie. "Nu gaan we het voor het eerst inzetten voor een coldcasezaak." In het Mobiel MediaLab zijn rechercheurs aanwezig die getuigen en mensen die iets van de zaak weten direct te woord kunnen staan. 

Daders mogelijk uit regio

De politie heeft aanwijzingen dat de dader of daders zelf mogelijk uit de omgeving van Winkel komen of daar goed bekend zijn. Om die reden wordt de actie in de wijde omgeving van Winkel verspreid. "De recherchepsychologen hebben een profiel opgesteld en vastgesteld dat het zeer waarschijnlijk is dat de verdachte of verdachten uit deze omgeving komt", laat de politie weten. "De plek waar het vreselijke feit is gepleegd ligt afgelegen. Je moet weten waar het is, daarom richten we ons op deze omgeving."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.