Start van hoofdcontent

WINKEL

nl

Politie doet getuigenoproep aan seizoensarbeiders voor fatale mishandeling Winkel

29 augustus 2017, 23.30 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 23.45 uur · Foto: Opsporing Verzocht

WINKEL De politie probeert contact te leggen met seizoensarbeiders uit Oost-Europa die mogelijk getuigen zijn geweest van de gewelddadige woningoverval in Winkel op Koningsdag. Daarbij raakte de 68-jarige Hannie Bakker-Koeman ernstig gewond. Zij overleed bijna twee maanden later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werd weer aandacht besteed aan deze zaak. De vrouw werd in de ochtend van 27 april zwaargewond aangetroffen door één van haar kinderen. Duuidelijk is dat ze in haar woning zwaar is mishandeld, maar door wie is nog de vraag.

In de kop van Noord-Holland waren volgens de politie in het voorjaar en de zomermaanden grote groepen seizoensarbeiders werkzaam. Een groot deel van hen is afkomstig uit Polen. Om zoveel mogelijk van hen te bereiken, werd de zaak in het programma ondertiteld in het Pools.

Lees ook: Beloning voor gouden tip over fatale woningoverval Winkel

De politie heeft geen aanleiding om te denken dat er seizoensarbeiders bij de mishandeling betrokken waren. Wel wil de politie graag weten of zij iets hebben gezien of gehoord. Ook zijn er flyers uitgedeeld bij tuinbouwbedrijven en uitzendbureau's om de seizoensarbeiders op de hoogte te brengen van het onderzoek.

Lees ook: Slachtoffer (68) brute woningoverval Winkel overleden

Eerder maakte de Hoofdofficier van Justitie bekend een beloning van 15.000 euro uit te loven voor de gouden tip. De politie heeft nog geen zicht op een dader of daders.