Ga naar Content

Haarlemse vinyl-fanaat Paul Kamp, onverwachts overleden: "Vrijwel niemand wist dat hij ziek was"

De dood van de iconische muziekondernemer Paul Kamp (58) kwam afgelopen week totaal onverwacht. De Haarlemmer was ziek, maar besloot zijn ziekte niet te delen. Daardoor kwam zijn overlijden voor zowel bekenden en onbekenden als een verrassing. 

Foto: Sounds Haarlem

Paul was met zijn vinylwinkel in de Grote Houtstraat een toevluchtsoord voor elke muziekliefhebber. Zijn collega's in de 'Sounds Haarlem' wisten wel dat hij ziek was, maar niet dat het ongeneeslijk was. Volgens één van zijn collega's wilde hij 'gewoon' verder leven zoals hij altijd gedaan had. "Hij zat niet te wachten op aandacht rondom zijn ziekte."

Tekst gaat verder door na video. 

Wie was Paul Kamp? - NH Nieuws

Paul is een begrip in de Haarlemse muziekstad, waar hij in 2012 een bijna failliete vinylzaak overnam. Door de jaren heen is er veel belangstelling geweest voor de winkel. Paul, vader van vier zonen, had enorm veel voor passie en verstand van muziek.

Meerdere Haarlemse artiesten hebben opgetreden in de vinylwinkel die hij in 2012 overnam. Onder andere Danny Vera, Joshua Nolet van de Haarlemse band Chef'Special en Laksmi gaven miniconcerts tussen de platenbakken in de winkel. Paul wilde artiesten een podium bieden en startte zelfs een eigen label 'Sounds Haarlem likes Vinyl', waarmee hij tot nu toe vijfentwintig platen uitbracht.

De uitvaart is vandaag in besloten kring. Morgen is er in de winkel gelegenheid om Paul te herdenken, vanaf 16:00 uur 's middags.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.