Ga naar Content

FC Volendam beëindigt schorsing van mishandeling verdachte voetballer

Tayrell Wouter mag weer voor Jong FC Volendam voetballen. De club heeft besloten zijn schorsing, die anderhalve maand geleden werd opgelegd, te beëindigen. De 20-jarige aanvaller zou deze zomer betrokken zijn geweest bij een zware mishandeling van een vrouw in een Amsterdamse nachtclub. De voetballer ontkent en na het zien van camerabeelden van het incident is de clubleiding van mening dat Wouter niks strafbaars heeft gedaan.  

Spelersbank FC Volendam - Foto: NH Sport / Rob Wanst

De voetballer meldde zich begin oktober bij de politie nadat er beelden van hem te zien waren in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5. In de nacht van 16 op 17 juli werd de vrouw bij haar borst gepakt en toen zij zich hiertegen verzette, werd ze aangevallen door een tweede man. Die pakte haar bij de keel en sloeg haar meerdere keren tegen het hoofd. Terwijl ze zich probeerde te verdedigen, kreeg ze van beide mannen meerdere klappen.

Gebroken kaak

Uiteindelijk haalden andere bezoekers en portiers de mannen en het slachtoffer uit elkaar. In het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken kies had en een loszittende voortand. Ook bleek haar kaak op drie plekken gebroken.

"Wouter heeft zich daarbij op geen enkele wijze schuldig gemaakt aan een misdrijf of enige andere laakbare gedraging"

Verklaring clubleiding FC Volendam

Volgens FC Volendam is op de beelden te zien dat Wouter alles heeft gedaan om de vechtende bezoekers uit elkaar te halen. "Wouter heeft zich daarbij op geen enkele wijze schuldig gemaakt aan een misdrijf of enige andere laakbare gedraging", aldus de verklaring op de website van FC Volendam.

De schorsing van de voetballer, die een contract tot medio 2025 heeft, is per direct opgeheven. Wouter mag weer meetrainen met Jong FC Volendam en is ook weer inzetbaar voor wedstrijden. Tot de winterstop komt de ploeg van trainer Kiki Musampa nog vier keer in actie in de tweede divisie. Of hij door de politie nog als verdachte wordt gezien, is niet bekend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52