Ga naar Content

Voetballer ontkent mishandeling, maar is wel geschorst door FC Volendam

De van ernstige mishandeling verdachte voetballer van FC Volendam Tyrell W. is  voorlopig geschorst. Dat heeft de voetbalclub bekend gemaakt. Volendam heeft vandaag met de speler gesproken. Hij ontkent schuldig te zijn aan de mishandeling van een vrouw in een nachtclub in de Amstelstraat deze zomer.  

Stadion FC Volendam - Foto: Pro Shots /Toon Dompeling

FC Volendam heeft besloten om de 20-jarige aanvaller te schorsen, totdat de resultaten van het politie-onderzoek bekend zijn. W. meldde zich bij de politie nadat er beelden van hem te zien waren in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5. Een tweede man wordt nog gezocht vanwege aanranding. 

Gebroken kaak

Het incident gebeurde in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli. De vrouw werd in de nachtclub bij haar borst gepakt. Toen zij zich hiertegen wilde verdedigen en de man wilde wegduwen, werd ze aangevallen door een tweede man. Die pakte haar bij haar keel en sloeg haar meerdere keren tegen haar hoofd. Terwijl ze zich hiertegen probeerde te verdedigen, kreeg ze van beide mannen meerdere klappen.

Uiteindelijk haalden andere bezoekers en portiers de mannen en het slachtoffer uit elkaar. In het ziekenhuis bleek dat ze een gebroken kies had en een loszittende voortand. Ook bleek haar kaak op drie plekken gebroken.

Profcontract

W. tekende afgelopen juni zijn eerste profcontract. Dat loopt tot de zomer van 2025. Enkele weken erna vond het incident plaats in de nachtclub. Afgelopen zaterdag speelde de aanvaller nog met Jong Volendam tegen Scheveningen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52