Ga naar Content

Laatbloeier Mark Trijsburg maakt in Duitsland kickboksdebuut op Glory 82

De dertigjarige Mark Trijsburg maakt aanstaande zaterdag zijn debuut in de ring van vechtbond Glory.  "Dit is een droom die uitkomt. Daar moet je wel klaar voor zijn", vertelt een stralende Trijsburg.

Mark Trijsburg is klaar voor gevecht - NH Nieuws

In het Duitse Bonn neemt de Amstelvener het op tegen Joilton Lutterbach. Trijsburg vocht zich het afgelopen jaar een weg omhoog. Hij is al geruime tijd in de World Fighting League kampioen in de klasse tot 77 kilo.

Toch kon hij zijn oren niet geloven toen vechtbond Glory hem benaderde voor een gevecht. "Toen ik werd gebeld, heb ik het tegen bijna niemand gezegd. Als een soort bijgeloof wilde ik eerst het contract ondertekenen. Daarna heb ik het pas aan familie en vrienden verteld."

Pannenkoekenwedstrijd

Opmerkelijk genoeg is Trijsburg bij zijn debuut al dertig jaar oud. Trainer Danny de Vries vindt de komende wedstrijd dan ook een cruciale. ''Tijdens deze wedstrijd wordt er gekeken of Mark goed genoeg is voor Glory. Afhankelijk van wat je laat zien, krijg je weer mooie, nieuwe wedstrijden voorgeschoteld. Aanstaande zaterdag kan je dan ook beter verliezen in een slagveld dan winnen in een pannenkoekenwedstrijd."

''Misschien word ik dan de oudste kampioen ooit''

kickbokser mark trijsburg

Een jaar geleden vocht Trijsburg nog op het Rings Gala in Beverwijk tegen Jos van Belzen. Die wedstrijd verloor hij, maar inmiddels is de opmars dus ingezet. De kickbokser gelooft in een goede afloop en droomt stiekem al van meer. ''Ik wil niet te ver vooruit kijken. Ik moet eerst zaterdag winnen, maar op de langere termijn wil je natuurlijk wereldkampioen worden. Dat is het ultieme doel. Misschien word ik dan de oudste kampioen ooit.''

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52