Ga naar Content

Softdrugs en een mes gevonden in kluisjes op Hoornse middelbare scholen

In de kluisjes van drie Hoornse scholen zijn gisteren verschillende soorten softdrugs en een mes aangetroffen. Met behulp van twee honden werden de kluisjes van het OSG, Werenfridus en Copernicus in Hoorn doorzocht. Het is niet bekend op welke school dit mes is gevonden.

Drugshond snuffelt aan kluisjes - Foto: Marcel Rob

In samenwerking met scholen in West-Friesland controleert de politie regelmatig en onaangekondigd de kluisjes van leerlingen. De kluisjes worden dan gecontroleerd op drugs, illegaal vuurwerk, wapens en andere zaken die niet thuishoren op een school.

Gisteren werden twee politiehonden ingezet om steekproefsgewijs de kluizen van het Werenfridus, OSG en het Copernicus te controleren. Het team Veiligheid van de gemeente Hoorn, boa's en Halt ondersteunden de scholen.

In meerdere kluisjes werden verschillende soorten softdrugs aangetroffen, en op een van de scholen werd in een kluis ook een mes aangetroffen. Dit mes valt volgens Gea Wolfslag van de gemeente Hoorn niet in de categorie verboden wapens. "Maar het wordt volgens het schoolreglement niet toegestaan binnen het schoolterrein."

Los van steekincident

Eind vorige maand werd de 14-jarige Dani uit Westwoud neergestoken, nadat hij net buiten de middelbare school Oscar Romero ruzie kreeg met een 16-jarige jongen uit Hoorn. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Volgens de gemeente staan de controles op de Hoornse scholen los van het steekincident in oktober.

"De controle is namelijk al een tijd geleden gepland", meldt de gemeente. "We hebben dan ook overwogen om de controles uit te stellen, gezien de afgelopen weken. We doen het om de scholen veiliger te houden, maar sluiten onze ogen niet voor de realiteit."

De gemeente kan zich voorstellen dat de kluiscontroles door het steekincident bij het Oscar Romero extra impact hebben. "Daarom zijn we na de controles met de leerlingen in gesprek gegaan, en is opvang en ondersteuning van schoolmaatschappelijk werk en de jeugd- en gezinswerker mogelijk."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]