Ga naar Content

Op Hoornse middelbare school neergestoken scholier (14) overleden

De scholier die woensdag zwaargewond raakte na een steekpartij bij het Oscar Romero, een middelbare school in Hoorn, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

Foto: Inter Visual Studio

De jongen (14) werd neergestoken nadat hij ruzie kreeg met een andere tiener, op een parkeerterrein net buiten het schoolterrein. Wat de aanleiding voor die ruzie is, is nog niet bekend. 

Na de steekpartij kwam er veel hulp voor het slachtoffer, onder meer door een trauma-arts met een traumahelikopter. De jongen werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vandaag overleed aan de gevolgen van de steekpartij. 

Verdachte aangehouden, onderzoek gaat verder

Vlak na de steekpartij kon de politie een verdachte aanhouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Hoorn, die sinds woensdag vastzit en verdacht wordt van poging tot moord. 

Het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij loopt nog. De politie roept mensen die meer weten of mogelijk iets gezien hebben op om zich te melden. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.