Ga naar Content

Komende vrijdag stille tocht door Hoorn voor doodgestoken Dani (14)

In Hoorn wordt vrijdagmiddag een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 14-jarige Dani uit Westwoud, die tien dagen geleden overleed na een steekpartij vlak bij de middelbare school Oscar Romero. De tocht begint om 17.00 uur vanaf het uitvaartcentrum Johannes Poststraat en zal een uur later eindigen bij het Oscar Romero.

Een bloemenzee voor Dani - Foto: NH Nieuws / Michiel Baas

De stille tocht wordt georganiseerd door de familie van Dani, maar wordt gefaciliteerd door de gemeente Hoorn. "We hopen dat het een mooi eerbetoon wordt aan Dani. Even stilstaan bij dit enorme verlies voor zijn nabestaanden, dierbaren en alle betrokkenen is belangrijk. Hopelijk is het voor de familie troostrijk om te zien en te ervaren dat erbij stilgestaan wordt die vrijdag", zegt een woordvoerder van de gemeente. 

De route van de stille tocht is vanaf het uitvaartcentrum Johannes Poststraat tot aan het Oscar Romero, waar Dani na een ruzie werd neergestoken. De 14-jarige scholier uit Westwoud werd in kritieke toestand afgevoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam. Daar overleed hij vijf dagen later aan zijn verwondingen.

De politie pakte al snel een verdachte op, een 16-jarige jongen uit Hoorn, die op een andere school zat. Hij zit nog altijd vast op verdenking van poging tot doodslag en moord. Morgen wordt tijdens de raadkamer besloten of de verdachte langer vast blijft zitten.

Verdriet en schrik

De gewelddadige dood van Dani kwam hard aan. Op het Oscar Romero werd met verdriet en schrik gereageerd op de dood van hun medescholier uit Westwoud. Veel docenten en leerlingen legden bloemen, een knuffelbeer of kaarsjes neer. 

In De Schalm - het dorpshuis van Westwoud - lag vorige week een condoleanceregister om steun te betuigen aan de familie van Dani. "De familie laat weten het medeleven uit het dorp enorm op prijs te stellen en zich hierdoor gesterkt te voelen", schreef burgemeester Michiel Pijl van de gemeente Drechterland daar eerder over.

De routekaart wordt later nog toegevoegd.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]