Spectaculair duel met zeven goals (!) tegen FC Dordrecht levert Jong Ajax volle buit op

Een krankzinnige wedstrijd voor Jong Ajax op bezoek bij FC Dordrecht. De doelpuntenregen stopte pas bij zeven treffers. De beloften maakten er vier, waardoor zij de drie punten mee naar huis namen: 4-3.

Kristian Hlynsson (10) was dé grote man met twee goals en krijgt de felicitaties van Kik Pierie - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

De eerste kans was direct raak voor de jonge Ajacieden. Sontje Hansen legde de bal terug op de penaltystip, waarna Christian Rasmussen hard op doel schoot. Zijn inzet werd van richting veranderd door Kristian Hlynsson, die de treffer achter zijn naam kreeg: 0-1. Hij leek doelman Liam Bossin in de weg te staan, maar die claims werden weggewuifd.

Na iets meer dan een halfuur kwamen de Schapenkoppen op gelijke hoogte uit een corner. Samuele Longo gaf het beslissende tikje voor Dordrecht uit een hoekschop van Anouar El Azzouzi: 1-1. Vlak voor rust werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg. Bij de tweede paal kopte Jaymillo Pinas de bal tegen zijn oude ploeg binnen. Doelpuntenmaker Hlynsson schoot in de blessuretijd nog de bal snoeihard op de paal uit een vrije trap.

Bekijk hieronder de 3-3 van Mathis Suray. Tekst gaat verder onder de tweet:

Comeback

De fans hadden nét hun plekje op de tribune weer gevonden, toen Rasmussen al de gelijkmaker scoorde: 2-2. Dordrecht kreeg geen tijd om bij te komen van deze tik, want Hansen maakte niet veel later zelfs 2-3. Jong Ajax draaide het dus helemaal om binnen een paar minuten. Dordrecht gaf nog niet op en brak een betere fase aan voor de gastheren. Zo testte Samuele Longo doelman Tom de Graaff. Dat bleek een voorbode, want Mathis Suray scoorde op schitterende wijze met een afstandsschot: 3-3.

Het vuur leek hierna in een gelijkspel te eindigen. Dat veranderde toen Hlynsson tien minuten de 4-3 maakte. Hij scoorde na een assist van Youri Regeer.  Het was daarna nog even spannend, maar de drie punten waren er voor de jonge Ajacieden. Door de zege stijgen de beloften naar de tiende plaats. De volgende wedstrijd voor Ajax is tegen FC Den Bosch.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Aertssen, Warmerdam, Gooijer (Hato/46), Pierie; Fitz-Jim, Regeer, Hlynsson; Hansen (Martha/87), Rasmussen, Misehouy (Banel/46)