Ga naar Content

Keeperstalent De Graaff heerst onder de lat bij Jong Ajax: "Het is snel gegaan"

Jong Ajax won vanavond na een zinderend voetbalgevecht met 4-3 op bezoek bij FC Dordrecht. Ondanks dat de pas 17-jarige doelman Tom de Graaff drie doelpunten om zijn oren kreeg, kon de geboren Edammer terugkijken op wederom een sterk optreden. "Ik geniet tot nu toe van elke seconde." 

Tom de Graaff: "Voor die derde goal kan je alleen maar klappen" - NH Sport/Frank van der Meijden

De Graaff zag Jong Ajax vanuit zijn positie tussen de palen grote delen van de wedstrijd domineren. "Je begint lekker door al snel met 1-0 voor te komen. Maar daarna krijg je onnodig twee doelpunten tegen uit corners", vertelt de jonge sluitpost na afloop van het duel. Die vooral bij de derde Dordtse treffer kansloos was.  "Die derde goal, daar kan je alleen maar voor klappen. Dat was echt een wereldgoal."

"Ik had vorig seizoen niet zien aankomen dat deze kans nu al zou komen"

Jong Ajax-doelman Tom de Graaff

De Graaff vertrok op tienjarige leeftijd bij de amateurs van EVC uit Edam en sloot aan bij de jeugdopleiding van Ajax. Sindsdien is het snel gegaan voor de talentvolle doelman. De Graaff: "Het is heel mooi dat ik nu deze wedstrijden mag meepakken in het betaalde voetbal. Ik had vorig seizoen niet zien aankomen dat deze kans nu al zou komen. Het is inderdaad heel snel met mij gegaan."

Tom de Graaff: "Ik geniet tot nu toe van elke seconde" - NH Sport/Frank van der Meijden

Waanzinnige wedstrijd

Jong Ajax-trainer John Heitinga gaf na afloop toe dat ook hij had genoten van het voetbalgevecht in Dordrecht. "Voor de neutrale toeschouwer was het een waanzinnige wedstrijd om te kijken. We wilden de juiste mensen aan de bal krijgen die het verschil konden maken. Dat gebeurde ook en daarom maak je een paar hele mooie doelpunten", aldus Heitinga.

John Heitinga: "Dit was een waanzinnige wedstrijd om te kijken" - NH Sport/Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52