Jong Ajax verliest van Willem II na voorsprong

Na een sterk begin en een terechte voorsprong heeft Jong Ajax met 1-2 verloren van Willem II. Op sportpark De Toekomst scoorde Sontje Hansen voor de Amsterdammers halverwege de eerste helft, maar de Tilburgse ploeg herstelde dit na rust.

Duel tijdens Jong Ajax - Willem II - Foto: Orange Pictures

In de eerste helft was Jong Ajax heer en meester en leek de ploeg van John Heitinga af te stevenen op een eenvoudige winst. De Tilburgse coach Kevin Hofland reageerde daarop door spits Jizz Hornkamp na een klein half uur te wisselen. De aanvaller uit De Rijp liep vervolgens woest naar de kleedkamer en smeet ondertussen een deur hard achter zich dicht.

Tekst loopt door onder de tweet

Effectief Willem II

Na rust toonde Willem II meer lef, maar ook Jong Ajax kreeg nog de nodige kansen. Uiteindelijk waren de Tilburgers het gelukkigst in de afronding. Voor Willem II scoorden Jeremy Bokila en Lucas Woudenberg. Door het verlies zakken de Amsterdamse talenten na dertien wedstrijden naar plek dertien op de ranglijst. Vrijdag wacht de uitwedstrijd met FC Dordrecht.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff;  Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic (Banel/71); Fitz-Jim, Regeer (Giovanni/87), Hlynsson; Hansen (Jensen/87), Rasmussen, Misehouy (Jeremoumi/77)