Ga naar Content

Relschoppers Amstelveen waren geweigerde gasten bij Eritrees feest

De rellen in de buurt van partycentrum De Diamant aan de Touwslagerij in Amstelveen in de nacht van zaterdag op zondag zijn veroorzaakt door een groep Eritreeërs. De groep was niet welkom bij een besloten Eritrees feest.

Foto: VLN/ NH Nieuws

"Wij geven alleen besloten feesten", vertelt de eigenaar van het centrum, die liever niet met zijn naam in de publiciteit komt, vanochtend tegen NH Nieuws. "Van tevoren is bekend wie er allemaal komen en deze groep mensen waren niet aangemeld."

Wanneer de eigenaar van het pand in de gaten kreeg dat de geweigerde groep de gasten binnen kende, heeft hij het feest tegen 3.00 uur 's nachts beëindigd. Daarna ontstonden de rellen. De relschoppers gingen flink tekeer, begonnen te vechten en raakten onder meer slaags met de beveiliging. Ook de politie werd aangevallen.  De Marechaussee werd ingeschakeld om te assisteren.

Tekst gaat verder onder de foto.

De schade die relschoppers in de nacht van zaterdag op zondag hebben aangericht, is nog duidelijk te zien - Foto: NH Nieuws

De eigenaar geeft toe van te voren extra veiligheidsmaatregelen te hebben genomen, omdat het feest werd georganiseerd door Eritreeërs. Het is vaker gebeurd dat dit soort feesten uit de hand liepen, bijvoorbeeld in 2017 in Zaandam. "Daarom hadden we twaalf man beveiliging."

Volgens de eigenaar was dit de laatste keer dat hij deze groep ontving. "Ze zijn niet meer welkom in ons partycentrum." De schade aan zijn pand valt mee.

Uiteindelijk heeft de politie 24 mensen opgepakt, van wie er 23 op dit moment nog steeds vastzitten.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]