Ga naar Content

Amstelveense burgemeester boos na veldslag door relschoppers: 'Onacceptabel gedrag'

Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen reageert boos op de ongeregeldheden rond het partycentrum aan de Touwslagerij vannacht. Daar zorgden relschoppers voor een veldslag: eerst werd er gevochten met beveiligers, later keerde de groep zich ook tegen de politie en werden agenten aangevallen. "Het gedrag van deze feestgangers is onacceptabel", laat Poppens weten. 

Foto: NH Nieuws

Een feest in een partycentrum in Amstelveen liep vannacht helemaal uit de hand. Relschoppers gingen daar flink tekeer, begonnen te vechten en raakten onder meer slaags met de beveiliging. Een grote groep van ongeveer honderd bezoekers verzamelde zich voor de ingang nadat ze eerder werden geweigerd.

Tientallen agenten met honden kwamen op het partycentrum aan de Touwslagerij af, de Koninklijke Marechaussee werd ingeschakeld om te komen helpen. Al met al werden er 24 verdachten aangehouden. 

Lees ook

De hele nacht was het al onrustig op het terrein, waarna het rond 2.30 uur escaleerde. De grote groep van ongeveer 100 man die zich eerder voor de deur verzamelde, bleek bij aankomst van de politie niet uit de omgeving te zijn vertrokken.

Relschoppers begonnen te vechten en vielen later ook de politie aan. Een van de relschoppers reed met zijn auto op agenten in.

Een van de agenten raakte gewond door een steen tegen zijn onderbeen en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Naar omstandigheden gaat het goed met hem, laat de politie weten. Tientallen politiemedewerkers zijn bekogeld met stenen, glaswerk en andere voorwerpen.

In onderstaande video is te zien hoe een aantal relschoppers probeert te vluchten. Tekst gaat door onder de video. 

Relschoppers bij partycentrum Amstelveen - NH Nieuws

Nog volop onderzoek

De burgemeester zegt de zaak hoog op te nemen. Het gedrag van de feestgangers omschrijft hij als 'onacceptabel'. "Ook de vernielingen die in de openbare ruimte in Westwijk zijn aangericht, zijn ontoelaatbaar", aldus Poppens.  

De politie doet op dit moment onderzoek naar het voorval van vannacht en ook wordt er gekeken naar de schade die de relschoppers hebben veroorzaakt. 

Poppens: "Er zijn vannacht 24 mensen aangehouden die nog vastzitten. De politie is met het onderzoek bezig, waarbij ook met de organisator van het feest en de exploitant van het partycentrum wordt gesproken. Verder wordt de schade zoveel mogelijk op de daders verhaald."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play