Ga naar Content

Vertrouwde oliebollenkraam krijgt dit jaar wél vergunning en plek in Hilversum

Oliebollenbakkers Martin en Bertus Donks staan vanaf volgende week gewoon weer vertrouwd in hun geliefde Hilversum. Vorig jaar lukte het de gemeente niet om een geschikte plek te vinden voor de kraam, terwijl Martin ruim 40 jaar trouw zijn bollen in de Mediastad verkocht. Op de Kerkbrink naast de muziektent zal de kraam vanaf volgende week woensdag te vinden zijn.

Foto: NH Nieuws / Mark Arents

"Geweldig nieuws", zo reageert Martin Donks. "Vorig jaar zijn we toch vaak gebeld door mensen met de vraag: 'Waar staan jullie nou?', nu kunnen mensen weer bij ons terecht." De plek op de Kerkbrink is echter wel nieuw voor vader en zoon. Vroeger stond hun kraam vast naast Hotel Gooiland, maar daar verrijst nu een gloednieuw appartementencomplex.

Duur jaar

Toch zal het met de huidige kostenstijgingen ook voor de familie Donks een ander jaar worden. "De kosten voor olie waarin we bakken is drie keer over de kop gegaan. Ik koop nu een zak meel voor 36 euro, dat was twee jaar terug nog 21 euro", legt Martin uit. "De prijzen van onze oliebollen gaan dus wel iets omhoog."

Toch heeft hij er alle vertrouwen in. "Mensen komen echt wel in de laatste weken van het jaar hun oliebollen halen. Natuurlijk er zullen dagen zijn die niet lonen, maar hopelijk zijn dat er niet te veel."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]