Ga naar Content

FC Volendam maakt er vijf tegen amateurs Harkemase Boys en bekert verder

FC Volendam heeft vanavond ten koste van Harkemase Boys de tweede ronde bereikt van de KNVB-beker. Op bezoek bij de derdedivisionist uit Friesland werd ondanks een stroeve eerste helft uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen: 5-1. 

Robert Mühren schiet de 1-2 namens FC Volendam in de touwen - Foto: Pro Shots / Nico Brekelmans

Bij FC Volendam was er voor het eerst een basisplaats voor Imran Nazih. Het 16-jarige talent uit de jeugdopleiding van de Volendammers begon naast Walid Ould-Chikh en Carel Eiting op het middenveld. In de openingsfase van het duel waren de grootste kansen voor Harkemase Boys, maar Jhurrey Margaritha verzuimde tot tweemaal toe te scoren. Na het verrassende begin was het toch FC Volendam dat na een kwartier de scorende opende. Uitgerekend Nazih was de doelpuntenmaker. De basisdebutant schoot na een mooi hakje van Robert Mühren via de binnenkant van de paal de openingstreffer binnen. 

Mouwen opstropen

Harkemase Boys, dat laatste staat in de derde divisie, liet bij vlagen mooi voetbal zien en kreeg na een half uur spelen zelfs loon na werken. Margaritha was na zijn twee eerdere missers nu wel scherp en maakte de 1-1 uit een rebound. Na de gelijkmaker stroopte FC Volendam de mouwen op en knokte het zich vrij snel naar een nieuwe voorsprong. Op slag van rust schoot Robert Mühren de 1-2 binnen, nadat de spits zichzelf dankzij een fraaie kapbeweging had vrijgespeeld in de vijandelijke zestien. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Gerald Postma van Harkemase Boys zet een tackle in op Carel Eiting - Foto: Orange Pictures

Na de thee was het vrijwel enkel nog FC Volendam wat de klok sloeg. De ploeg van Wim Jonk kreeg via Mühren en Carel Eiting al goede kansen op een derde treffer, maar uiteindelijk was Ibrahim El Kadiri de man die de handen in de lucht mocht steken. De rappe buitenspeler schoot vanaf de rand van de zestien kiezelhard raak in de kruising: 1-3. 

Smaakmaker

Het verzet van de Friese opponent was hierna definitief gebroken. Invaller Lequincio Zeefuik maakte een kwartier voor tijd de vierde Volendamse treffer en smaakmaker El Kadiri was met zijn tweede van de avond verantwoordelijk voor de 1-5 eindstand.

Door de overwinning stoomt FC Volendam door naar de tweede ronde van het nationale bekertoernooi. De eerstvolgende wedstrijd voor de Palingboeren is aanstaande zondag tegen sc Heerenveen. Aftrap in Volendam is om 20.00 uur.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Benamar, Mbuyamba, Mirani, Murkin (James/74); Eiting, Nazih (Zeefuik/46), W. Ould-Chikh; Van Mieghem (B. Ould-Chikh/46), Mühren, El Kadiri (Antonioli/87)

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play