Samenvatting: gehavend Den Helder Suns onderuit tegen Yoast United

Den Helder Suns heeft niet kunnen winnen van Yoast United. Het werd in de eigen Sporthal Sportlaan 80-93 voor de basketballers uit Bemmel. De Suns misten vier basisspelers, desondanks bleef het tot aan de rust gelijkopgaand. In de tweede helft van de wedstrijd sloeg Yoast toe.

Samenvatting: Den Helder Suns - Yoast United - NH Sport / Stephan Brandhorst

In het eerste kwart was het de Pool Wietze Nossek die meerdere driepunters maakte. Daardoor was het 19-26 voor Yoast United. Daarna bleef het een gelijkopgaande strijd en kwam Den Helder iets beter terug: 40-46.

De basketballers uit Bemmel sloegen snoeihard toe in het derde kwart: 58-72. De marge werd in het laatste gedeelte nog iets verkleind, maar de nederlaag werd niet afgewend: 80-93.

Den Helder Suns-coach Peter van Noord: "We hadden vandaag kunnen winnen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Na de nederlaag bekleedt Den Helder Suns de vijfde plaats in de BNXT League. Komende week wacht de ontmoeting met Donar uit Groningen.