Ga naar Content

Softbalsters Olympia Haarlem pakken titel, mooi afscheid voor vertrekkende Doney

De softbalsters van Olympia Haarlem zijn landskampioen geworden. Het werd nog even spannend, nadat de totale stand gisteren 2-2 was geworden tegen Tex Town Tigers. Op het eigen Sportpark Nol Houtkamp werd het 3-2 voor de Haarlemmers in de beslissingswedstrijd. Daarmee werd de best-of-five serie gewonnen en nam trainer Stanley Doney afscheid met de titel. 

Olympia Haarlem voor de vijfde keer landskampioen - NH Nieuws

Het team van Doney begon niet goed aan de wedstrijd, want de bezoekers uit Enschede namen de leiding. Britt Vonk maakte in derde inning het openingspunt. De Haarlemmers lieten zich niet van de wijs brengen en kwamen in dezelfde slagbeurt alweer op voorsprong.

Brenda Beers en Jesse van Aalst maakten de punten: 2-1. Het was Van Aalst, die de marge in de vijfde inning nog uitbreidde: 3-1. Vonk maakte het nog even spannend door 3-2 te maken, maar de winst en de titel kwamen niet meer in gevaar. 

''Het was een gelijkopgaande strijd, maar het kwartje viel deze keer de goede kant op''

Olympia Haarlem speler yindi beekveldt

Na de laatste vangbal konden de speelsters van Olympia hun geluk niet op. Speelster Yindi Beekveldt genoot van ieder moment: "We hebben de titel gepakt. Het was een gelijkopgaande strijd, maar het kwartje viel deze keer de goede kant op."

Yindi Beekveldt toont medaille - NH Nieuws

Afscheid na zestien jaar

Ook Mariëlle Vleugels was dolblij. Ze speelde vandaag haar laatste softbalwedstrijd, want na zestien jaar in de hoofdklasse hangt ze haar handschoen aan de wilgen.

Het werd voor haar een dag om niet snel te vergeten. Naast het kampioenschap werd Vleugels ook gekroond tot beste speelster van de play-offs."Ik heb hier mijn hele leven voor gewerkt en bijna alles gewonnen. Voor mij was het heel speciaal om tot beste speelster te worden uitgeroepen. Alleen die prijs had ik nog niet."

Mariëlle Vleugels neemt afscheid - NH Nieuws

Langszij

De Haarlemse softbalsters waren uitstekend begonnen aan de Holland Series. Bij het begin van de dubbele ontmoeting gisteren was de stand 2-0 voor het team van Stanley Doney. Daardoor was één overwinning voldoende, maar Tex Town Tigers uit Enschede kwam langszij.

Een succesvol seizoen komt hiermee ten einde, want Olympia Haarlem had eerder al de Europa Cup gewonnen. Het landskampioenschap werd overigens geprolongeerd door Olympia, want ook vorig jaar was het team de beste. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52