Ga naar Content

Olympia Haarlem-trainer Doney zwaait af na play-offs: "We moeten nog één keer winnen"

De softbalsters van Olympia Haarlem kunnen vanmiddag kampioen van Nederland worden. De Haarlemmers hebben aan één zege voldoende om de titel binnen te slepen. Trainer Stanley Doney won met Olympia Haarlem alle prijzen en staat voor zijn laatste klus in Noord-Holland.

Olympia Haarlem-trainer Stanley Doney (tweede van links) is klaar voor de derde play-off. - Foto: Orange Pictures

Olympia Haarlem heeft de titelrace bijna beslist. Momenteel staan ze 2-0 voor in the best-of-five serie. De Noord-Hollandse vrouwen draaiden ook Europees een uitstekend seizoen. Onlangs won Olympia de Europa Cup 1 door in de finale het Italiaanse Forli te verslaan. De ploeg van de Nieuw-Zeelandse Doney is dus in bloedvorm. Toch waakt hij voor onderschatting. "Enkele ouders van speelsters en een paar assistenten hebben al flessen champagne ingekocht. Ik vind dat nog te overmoedig."

Vier tegen vier

De coach van de Haarlemmers is voor het treffen met Tex Town Tigers op zijn hoede. "We hebben dit seizoen acht keer tegenover elkaar gestaan. Allebei wonnen we vier wedstrijden. We zijn echt aan elkaar gewaagd. Het gaat vanmiddag een gelijkopgaande strijd worden. Toch heb ik veel vertrouwen. Als wij doen wat we normaal doen, zijn we vanmiddag kampioen."

"Het is tijd om terug te keren naar Nieuw-Zeeland''

Olympia haarlem-trainer Stanley Doney

Doney coacht zijn softbalsters dit weekend voor de laatste keer. Na drie (of mogelijk vier) kampioenschappen houdt de succestrainer het voor gezien. "Ik ben hier klaar. Het was geweldig in Haarlem, maar ik ben toe aan rust. Daarnaast heeft mijn zus net een kind gekregen. Die wil ik echt een keer in mijn armen houden. Het is tijd om terug te keren naar Nieuw-Zeeland."

Andere kant van de wereld

"Het wordt het einde van mijn tijdperk, maar ook de start van een nieuwe", vervolgt Doney. "Ze gaan weer rustig verder bouwen. Ik ga Olympia Haarlem volgend seizoen vanaf de andere kant van wereld op de voet volgen. Voor dat zover is moeten we nog één keer winnen. Ik wil met niks minder dan het kampioenschap afsluiten."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52