HV Volendam verslaat Bevo na ijzersterke tweede helft

De handballers van HV Volendam waren zaterdagavond te sterk voor Bevo. Het team versloeg in de eigen sporthal Opperdam de Limburgers met 30-23. Evert Kooijman hielp zijn ploeg na de rust snel aan de voorsprong en die werd niet meer weggeven.

Vladislav Lets (r) probeert Volendam-doelman Evan de Lange te passeren - Foto: NH Sport/ Thomas Brood

In het eerste helft van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zo ging de score van 5-5 naar 11-11. Het was uiteindelijk Guus van den Heuvel, die de Limburgers vlak voor de rust op voorsprong zette: 12-13.

"In de rust zeiden wij tegen elkaar dat wij hard moesten starten. Wij deelden goed uit in de dekking. Zo konden wij onze tweede fase spelen. Dan maak je makkelijker doelpunten en dan loopt het wel", sprak Kooijman na afloop.

Tekst loopt door onder video

Volendam-speler Evert Kooijman: "Thuis moet je zeker tegen dit soort ploegen winnen" - NH Nieuws

De Volendammers kwamen in de tweede helft geen moment meer in de problemen. Het was Evert Kooijman die zijn ploeg op binnen een minuut op gelijke hoogte bracht. Daarna maakte Kooijman ook 14-13 en werd de marge snel uitgebreid naar drie treffers. De zege kwam daarna niet meer in gevaar en Volendam kon simpel uitlopen: 30-23.

"Als wij zo spelen als het eerste kwartier in de tweede helft dan kunnen wij het heel veel ploegen lastig maken"

volendam-trainer geert Hinskens

"Als wij zo spelen als het eerste kwartier in de tweede helft dan kunnen wij het heel veel ploegen lastig maken. Dan maak je ook makkelijk goals uit de break-outs", sprak een tevreden trainer Geert Hinskens na afloop.

Volendam-trainer Geert Hinskens na de winst op BEVO - NH Nieuws

Door de zege staat Volendam zesde in de BENE-League met vier punten uit evenveel duels. Maandag is er een reportage te zien over trainer Geert Hinskens in NH Sport.

HV Aalsmeer

Later op de avond speelde HV Aalsmeer tegen Hurry-Up in Drenthe. Bij de rust stond het 14-12 voor de landskampioen. Het bleef spannend, want tien minuten voor tijd was het nog 24-24. In de slotfase greep de ploeg van Bert Bouwer toch de zege: 27-31.

De Aalsmeerders blijven door de overwinning nog zonder puntenverlies in de BENE-League. Daardoor staan de handballers ook bovenaan.