Landskampioen Aalsmeer te sterk voor Bevo bij terugkeer Jeffrey Boomhouwer

De handballers van Aalsmeer zijn het nieuwe seizoen met een positief gevoel begonnen. Ondanks een wisselvallig optreden van de landskampioen werd er met 34-31 gewonnen van Bevo.

Landskampioen HV Aalsmeer is het nieuwe seizoen begonnen met een zege op Bevo - Foto: NH Sport / Thomas Brood

"Wij hebben heel wisselvallig gespeeld, maar het zakte ook een paar keer heel erg weg. Dit is een goede waarschuwing voor de rest van de competitie", sprak coach Bert Bouwer na afloop.

Aalsmeer, dat speelde in de eigen sporthal De Bloemhof, stond al snel op 3-0 tegen Bevo. Die marge van drie goals bleef de gehele eerste helft behouden, want na een kwartier stond het 8-5. Bij de rust was het 18-15 in het voordeel van Aalsmeer. Grote man was Donny Vink met negen treffers, de helft van alle punten.

"Wij hebben heel wisselvallig gespeeld, maar het zakte ook een paar keer heel erg weg"

Aalsmeer-coach bert bouwer

In de tweede helft werd de positieve lijn doorgezet door de ploeg van Bert Bouwer. De marge werd namelijk al snel uitgebreid naar zes. Het duel was tien minuten voor tijd beslist bij een stand van 31-25. Het eindigde uiteindelijk in 34-31.

Tekst loopt door onder video

Bert Bouwer is begonnen aan zijn zesde seizoen bij Aalsmeer - NH Nieuws

HV Volendam

Eerder op de dag begon HV Volendam het nieuwe seizoen tegen Achilles Bocholt. De redelijk vernieuwde handbalploeg verloor nipt van de Belgen: 27-26. Bij de rust stonden de handballers met 11-13 achter, maar in de tweede helft werd het tij gekeerd.

Robin Nagtegaal zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong. Bij een stand van 25-25, was het uitgerekend oud-speler Tim Claessens die de hoop van Volendam aan diggelen gooide, waarna Thomas Driesen met een treffer de eindstand bepaalde.