Ga naar Content

Grand Prix van Zandvoort volgend jaar in laatste weekend van augustus

De Grand Prix van Zandvoort staat in 2023 ook weer op de kalender, maar wel een week eerder dan dit jaar. Het Formule 1-spektakel is ingepland in het laatste weekend van augustus, zo meldt de autosportfederatie FIA. De race zal worden verreden op zondag 27 augustus.

Grand Prix van Zandvoort 2022 - Foto: Orange Pictures

De race in Zandvoort is de eerste race na de zomerstop in de Formule 1. Dat betekent dat het evenement, dat de afgelopen editie 300.000 toeschouwers trok, een week naar voren is gehaald op de kalender. Voorheen volgde de GP van Nederland altijd na de race in België op Spa-Francorchamps.

Jan Lammers, sportief directeur van de Grand Prix, kan leven met de nieuwe datum. "Dat weekje maakt niet zo veel uit. Het is vooral belangrijk dat we ingedeeld zijn in de nazomer, als het goed weer is en veel mensen al op vakantie zijn geweest."

Het Formule 1-seizoen telt komend jaar een record aantal races. Met 24 races zijn het er twee meer dan dit jaar. "Het wordt gigantisch druk en de belasting voor de betrokkenen is enorm. Ook voor coureurs wordt het heftig, want ook dit seizoen wordt al als zwaar ervaren. Maar het is een logisch gevolg van de groei van de F1", aldus Lammers.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52