Start van hoofdcontent

Sport

nl

Sven Botman verkiest Newcastle boven Oranje en ook Brian Brobbey is een vraagteken

20 september 2022, 14.48 uur · Aangepast 20 september 2022, 21.50 uur · Door Martijn Kramer

Sven Botman heeft zich afgemeld voor de interlandwedstrijden van Jong Oranje. De oud-Ajacied wil zich deze interlandperiode richten op zijn club Newcastle United, waar hij deze zomer voor een kleine veertig miljoen naar overstapte.  

Sven Botman niet beschikbaar voor Jong Oranje - Pro Shots / Thomas Bakker

Botman debuteerde op 8 september 2020 voor Jong Oranje in de wedstrijd tegen Noorwegen (2-0 winst). De centrale verdediger speelde tot dusver twaalf interlands voor de beloften van Oranje. Hierin scoorde hij twee keer.

Bondscoach Erwin van der Looi heeft besloten geen vervanger op te roepen. Desondanks is hij niet blij met de keuze van Botman. "Hij heeft zelf deze keuze gemaakt. Ik begrijp het niet helemaal en vind het teleurstellend", aldus Van der Looi tegenover ESPN.

Overstap

Botman speelde in het verleden in de jeugd van Ajax. Tot een doorbraak in het eerste kwam het nooit. Via sc Heerenveen en het Franse Lille kwam hij deze zomer terecht in Engeland. De voetballer uit Badhoevedorp kwam tot nu toe zes keer in actie kwam voor Newcastle United. 

Tekst loopt door onder foto.

Brian Brobbey juicht na zijn openingstreffer - Pro Shots / Stanley Gontha

Ook Brian Brobbey is een vraagteken voor de komende interlands. De Ajax-aanvaller kwam niet zonder kleerscheuren uit de Noord-Hollandse derby met AZ . Hij heeft nog altijd last van een flinke trap van AZ-speler Tijjani Reijnders. Brobbey trainde dinsdag in de Zeister bossen apart van de groep.

Oefenwedstrijden

Jong Oranje begint deze week aan de oefencampagne voor het EK van 2023. De ploeg van trainer Erwin van der Looi speelt vrijdag in Leuven tegen de Rode Duivels. Dinsdag 27 september wordt in Cluj de laatste oefenwedstrijd tegen Roemenië gespeeld.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52