Ga naar Content

AZ-verdediger Bruno Martins Indi blij verrast met kans van Louis van Gaal

Na de voetbalshow van AZ tegen Vitesse (6-1), mocht Bruno Martins Indi langs ongeveer alle camera's in de persruimte. Uiteraard om tekst en uitleg te geven over de galavoorstelling van zijn team, maar ook over zijn uitnodiging voor het Nederlands Elftal. "De bondscoach zei dat ik een kans kreeg."

Bruno Martins Indi na voetbalshow tegen Vitesse - NH Nieuws

Bij afwezigheid van de geblesseerde Owen Wijndal droeg Bruno Martins Indi de aanvoerdersband en hij zag zijn team zeer sterk spelen. AZ moest de nederlaag van afgelopen donderdag tegen Vitesse (2-1) in Arnhem goed maken. "Op training zie ik dagelijks ons hoge niveau, en vandaag kwam het er goed uit."

Goede spel

Ook Pascal Jansen vond zijn ploeg zeer goed voor de dag komen. De trotse trainer vond dat de hoge uitslag vooral te danken was aan het goede spel van AZ en dat het niet lag aan een offday van Vitesse.

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen na 6-1 winst op Vitesse - NH Nieuws

Oranje

Aankomende week verzamelen de internationals zich in Zeist voor het spelen van vier interlands. Één van de opvallendste namen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal is Bruno Martins Indi. "Ben blij verrast." De aanvoerder van AZ speelde begin juni 2017 zijn laatste interland. Dat was toen een oefenduel tegen Ivoorkust, maar daarna werd Martins Indi niet meer opgeroepen. In totaal kwam de verdediger 34 keer uit voor het Nederlands Elftal.

Tekst loopt door onder de video.

Bruno Martins Indi over z'n uitverkiezing bij Oranje - NH Nieuws

Alle vier de duels van Oranje zijn voor de Nations League. België is op 3 juni de eerste tegenstander, daarna volgen nog Wales, Polen en weer Wales.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]