Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

1,5 jaar cel geëist tegen vrouw vanwege verkrachten sekswerker: "Vreesde voor mijn leven"

20 september 2022, 19.00 uur · Aangepast 22 september 2022, 19.13 uur · Door Tom Jurriaans

Hoe ver kun je gaan tijdens een SM-date en wanneer ga je een grens over? Over die vraag ging het vandaag bij de rechtbank in Haarlem, waar de 27-jarige Jacintha M. uit Zeeland terecht stond voor verkrachting en mishandeling van een sekswerker. Justitie vindt dat de verdachte duidelijk veel te ver is gegaan en eist anderhalf jaar cel.

"In die nacht is de hoop, het licht en bijna het leven uit mij geslagen" - Foto: NH/ Tom Jurriaans

Nog voordat Jacintha M., haar vriend Erno B. en het slachtoffer in oktober 2016 goed en wel hadden ingecheckt in een hotel bij Schiphol ging het al mis. Het slachtoffer moest haar telefoon inleveren. "Ik had er geen goed gevoel over", vertelt Jane, die anoniem wil blijven en daarom graag een gefingeerde naam wil gebruiken. "Het was uiteindelijk Jacintha die mij gerust probeerde te stellen, lief voor me was en me uiteindelijk overhaalde toch mee te gaan."

Eenmaal in de hotelkamer ging het vreselijk mis. Bij binnenkomst kreeg de voormalig sekswerker al een klap in het gezicht. Daarna werden ook peuken op haar borsten uitgedrukt, kreeg ze klappen met tentstokken en werd ze onder andere anaal verkracht met een doucheslang. "Ik had gruwelijke pijn en was die nacht ontzettend bang om mijn leven te verliezen", aldus Jane tegen NH Nieuws. 

Cruciale rol 

De 53-jarige Erno B. uit Alkmaar werd vorig jaar al veroordeeld voor verkrachting en mishandeling van drie vrouwen. Hij kreeg 5,5 jaar gevangenisstraf en is in beroep gegaan tegen dat vonnis. Nu staat dus zijn vriendin Jacintha terecht die volgens justitie medeschuldig is. "De verdachte heeft een cruciale rol gespeeld", aldus de officier van justitie. "Ze wist dat het slachtoffer bezorgd was maar heeft haar toch naar binnen gehaald en geen rekening gehouden met haar grenzen."

De seksdate eindigde nadat Jane door een drugscocktail en alle mishandelingen buiten westen raakte en wakker werd in het bad van de hotelkamer. De twee gingen ervandoor en lieten de helft van het afgesproken bedrag achter. "We hadden haar voor vier uur geboekt, maar omdat ze zo fout ging op de drugs heeft B. de helft betaald", aldus de verdachte. 

"Er zijn momenten geweest dat ik het leven niet meer zag zitten"

Slachtoffer

Jane denkt nog vaak terug aan de traumatische avond die haar leven compleet op z'n kop zette. "Natuurlijk heb ik me ook afgevraagd waarom ik niet de badkamerdeur op slot heb gedaan, ook heb ik overwogen om van het balkon te springen, maar doordat ik in het geheim gedrogeerd was, kon ik niet meer op mijn benen staan."

In een emotionele slachtofferverklaring vertelde Jane dat ze de gevolgen van die ene nacht nog steeds voelt. "Dankzij de liefde van mijn familie en vrienden heb ik mijn leven weer een beetje opgepakt, maar er zijn heel veel momenten geweest dat ik het leven niet meer zag zitten."

Partners in crime

Volgens Jane speelt de verdachte dan ook een dubbelrol. "Ik dacht altijd dat ze zelf ook slachtoffer was van Erno B., maar ze was gewoon zijn handlanger. Ze waren partners in crime. Zij had kunnen voorkomen dat ik in deze nachtmerrie terecht kwam, waar ik niet aan kon ontsnappen."

De verdachte vertelde dat ze geschrokken is van de aangifte en wilde aan de rechters benadrukken dat ze het heel vervelend vindt dat het slachtoffer de avond compleet anders heeft ervaren. Volgens haar zijn er geen grenzen overschreden. "Ze gaf ons juist de hele avond complimenten en vroeg om meer klappen."

De advocaat van de verdachte pleit daarom ook voor vrijspraak. Volgens hem is er bij BDSM (bondage, discipline, dominantie en submissie en sadisme en masochisme red.) sprake van letsel. "Op basis van het letsel kun je niet zeggen dat het helemaal is misgegaan." De rechtbank doet op 4 oktober uitspraak. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]