Ga naar Content

Belangrijke rollen Griekspoor en Van de Zandschulp bij groepswinst Oranje bij Davis Cup

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp hebben een zege behaald met Nederland bij de Davis Cup Finals. De Noord-Hollandse tennissers wonnen allebei hun partij, waardoor Oranje Amerika versloeg. Alle groepsduels werden gewonnen, dus het team gaat als groepswinnaar naar de kwartfinales van de Davis Cup Finals. 

Tennisser Tallon Griekspoor gaf het goede voorbeeld aan Botic van de Zandschulp - Foto: Pro Shots / ProSportsImages

De eerste confrontatie van de dag ging tussen Tallon Griekspoor en Tommy Paul. De Nieuw-Venneper won de eerste set met 7-5 en de tweede set liep uit op een tiebreak. Daarin won de Noord-Hollander opnieuw overtuigend: 7-3. De stand tussen beide landen was 1-0.

Amsterdammer Botic van de Zandschulp was na twee sets klaar met Taylor Fritz. De eerste set werd 6-4 en ook in deze tweede set was een tiebreak nodig. Daarin won Van de Zandschulp met 7-3. Het koppel Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop kwam hierna nog in actie, maar dat had geen invloed op de overwinning (2-0). 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Kwartfinales

Oranje had zich gisteren al geplaatst voor de kwartfinales na eerdere overwinningen op Kazachstan en Groot-Brittannië. Nederland zit bij de beste acht landen van de wereld en speelt vanaf 22 november in Spanje. 

De groepsfase had zestien deelnemers met vier landen per groep. De twee beste landen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales. De finale is uiteindelijk op 27 november. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52