Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Handballer Donny Vink voor het eerst in voorselectie Oranje: "Gave verrassing"

13 september 2022, 14.20 uur · Aangepast 13 september 2022, 21.33 uur · Door Thomas Brood

Aalsmeer-handballer Donny Vink zit voor het eerst in de voorselectie van Oranje. "Ik had mijn mail nog niet gecheckt. Toen appte onze keeper René de Knegt dat ik in de voorselectie zat. Toen ben ik snel mijn mail gaan checken", vertelt Vink.

Handballer Donny Vink in actie - Foto: Orange Pictures

"Ik had het niet verwacht en dit is echt een gave verrassing. Ik denk dat ik de afgelopen twee jaren goed heb gepresteerd en ook dit seizoen ben ik goed begonnen aan de competitie met Aalsmeer", vertelt Vink enthousiast. De linker hoekspeler is net begonnen aan zijn vierde seizoen bij Aalsmeer.

Op donderdag 13 oktober speelt Oranje een EK-kwalificatieduel tegen België. Dat duel wordt gespeeld in Den Bosch. Op zondag 16 oktober staat er een uitduel tegen Griekenland op het programma.

Quote

"Ik denk dat ik de afgelopen twee jaren  goed heb gepresteerd en ook dit seizoen ben ik goed begonnen aan de competitie"

handballer donny vink

Onzekerheid

De 24-jarige handballer speelde één keer met het onder 21 team van Oranje een jeugdtoernooi, maar daarna bleef het stil. "Ik ben superblij dat ik gezien word. Dat voelt prettig, want de afgelopen tijd zit je dan toch een beetje in de onzekerheid."

Ook Samir Benghanem (Aalsmeer), René de Knegt (Aalsmeer), Jeffrey Boomhouwer (Aalsmeer) en Evert Kooijman (Volendam) zitten in de voorselectie.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52