Ga naar Content

Coach Bennes manoeuvreert landskampioen Den Helder in underdogpositie voor Supercup

De vrouwen van Den Helder Suns openen vanmiddag het nieuwe basketbalseizoen met de strijd om de Supercup tegen bekerwinnaar Grasshoppers. Het is voor de eerste keer in drie seizoenen dat er weer om de Supercup wordt gespeeld. Den Helder Suns-coach Mario Bennes werd afgelopen seizoen nog landskampioen, maar verwacht niet de favoriet te zijn. 

Den Helder Suns-coach Mario Bennes - Foto:

De ploeg van coach Mario Bennes verwelkomde afgelopen zomer veel nieuwe speelsters. Iris Vennema, Elske Heerschop en Melissa 't Jong kwamen allemaal naar Den Helder. "De nieuwe speelsters moeten eerst gaan wennen aan onze speelstijl. De komende tijd zitten we in een soort ontdekkingsfase en gaan we erachter komen waar we staan."

''Als je kijkt naar wie er zijn vertrokken dan zijn er gewoon vijftig punten de deur uitgelopen"

Den Helder Suns-trainer mario bennes

Bennes doelt op het vertrek van Kourtney Treffers, Janis Ndiba Boonstra en Zoë Slagter en Sarah Curran. "Het enige wat voor Den Helder telt, zijn de prijzen. Als je kijkt naar wie er zijn vertrokken dan zijn er gewoon vijftig punten de deur uitgelopen. Ik kan en mag niet verwachten dat de nieuwe meiden meteen hetzelfde presteren als degene die vertrokken."

De oud-basketballer denkt dat Den Helder tegen Grasshoppers genoegen moet nemen met de rol van underdog. "We hebben er pas vier trainingen opzitten. Het zal er allemaal nog niet zo vloeiend uitzien. Grasshoppers heeft de selectie redelijk bij elkaar gehouden en zijn verder dan dat wij zijn. Ik denk dat zij op papier de favoriet zijn."

Meedoen om de prijzen

Mocht Den Helder tegen een nederlaag aanlopen dan is er volgens Bennes geen man overboord. De succescoach richt zich op de langere termijn. "We willen iedere speler van dit team gaan ontwikkelen. Daarnaast moeten we aan het einde van het seizoen een hechter team zijn. Als dat allebei lukt hebben we de basis gevormd om op de langere termijn mee te gaan doen om de prijzen." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52