Ga naar Content

Ajax-directeur Van der Sar tekent bij tot 2025

Ajax en Edwin van der Sar blijven langer aan elkaar verbonden.  In november moet de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) beslissen of de verlenging officieel wordt. De nieuwe verbintenis zal lopen tot de zomer van 2025.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Na zijn actieve voetballoopbaan ging de oud-doelman van onder meer Fulham, Juventus en Manchester in november 2012 als directeur marketing aan de slag bij de huidige landskampioen. Exact vier jaar later werd hij benoemd tot algemeen directeur en leidde hij met technisch directeur Marc Overmars de club weer richting de Europese top.

"Die reis is nog niet afgelopen en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren"

Algemeen directeur ajax Edwin van der sar

Ondanks dat hij al tien jaar bij de club in functie is, vertelt Van der Sar dat er nog altijd nieuwe doelen te halen. "Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet afgelopen en ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren.", aldus Van der Sar.

Tekst loopt door onder tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nog niet afgerond

De verlenging van Van der Sar is vanmiddag wereldkundig gemaakt, maar nog niet helemaal in kannen en kruiken. Het heeft te maken met de geldende procedure voor de benoeming. Na de Algemene Vergadering van Aandeelhouder op 11 november zal de verlenging van de oud-international officieel worden afgerond. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52