Start van hoofdcontent

LANGEDIJK

nl

'Ongeldige' Final Release tickets voor festival Elrow Town in de doorverkoop

2 september 2022, 18.30 uur · Aangepast 6 september 2022, 10.48 uur · Door Priscilla Overbeek

Gedupeerde kaartkopers die vorige week hoorden dat ze voor het festival Elrow Town hun geld terugkregen omdat de laatste kaartjes werden teruggefloten, moeten oppassen dat ze via doorverkoop-platform Howler niet opnieuw misgrijpen. Een dag voor het festival worden daar nog steeds Final Release tickets aangeboden. De Spaanse organisatie zwijgt tot nu toe in alle talen. 

Foto: Foto: via organisatie Elrow Town

De organisatoren vroegen begin dit jaar een vergunning aan voor een maximum aantal van 35.000 bezoekers voor 'de grootste editie ooit' in recreatiegebied Geestmerambacht. Al in mei liet de gemeente Dijk en Waard weten dat alleen een vergunning kon worden verstrekt voor 25.000 man. In juli kregen de organisatoren dat officieel bevestigd. Halverwege augustus kwam de organisatie pas in actie.

Anderhalve week voor het festival kregen mensen met een Final Release ticket een e-mail van de organisatie, met de boodschap dat ze door een besluit van de lokale overheid de laatst verkochte kaarten moeten annuleren.

Mobiliteitsplan mislukt

"We hebben ons best gedaan het terughalen van de laatste kaarten te voorkomen met een sterk mobiliteitsplan. Dit is niet gelukt, waardoor we de tickets noodgedwongen moesten terughalen", is de verklaring van de organisatie. 

Maar via doorverkoop-website Howler zijn er nog steeds kaarten te koop. Opmerkelijk genoeg worden er op het platform ook Final Release tickets aangeboden, terwijl die kaarten vorige week ongeldig werden verklaard. Om hoeveel aangeboden kaartjes het gaat, is niet duidelijk.

Tekst gaat verder

Ongeldige Final Release tickets aangeboden op 'veilig platform' - Screenshot 02-09-2022 - Foto: via website Howler

Howler is volgens de organisatie een veilig doorverkoopplatform waar klanten hun tickets kunnen aanbieden als ze het evenement toch niet kunnen bijwonen. "Kopers op dit platform kunnen deze tickets veilig kopen zonder bang te hoeven zijn dat ze zijn vervalst."

Geen extra tickets

De Spaanse organisatie laat weten dat het ook niet om extra tickets gaat, maar dat op het platform alleen eerder gekochte kaarten worden aangeboden. "Het is een service die we bieden aan klanten die al officiële Elrow Town kaarten hebben. De tickets zijn al eerder verkocht en verhogen het totaal aantal bezoekers van het evenement dus niet."

Update:

Op de vraag waarom er nog ongeldige tickets voor 94 euro worden aangeboden, heeft de organisatie inmiddels gereageerd: "Omdat de Formule 1 GP in Zandvoort in hetzelfde weekend plaatsvond, voorzag de gemeente problemen met het treinvervoer en is in een laat stadium besloten een deel van de Final Release tickets te annuleren en te refunden."

De geannuleerde tickets zijn volgens de organisatie nooit beschikbaar geweest als download voor de ticketkoper. "Dit betekent dat er geen geannuleerde tickets in de omloop waren. Een groot deel, maar niet alle Final Release tickets, zijn geannuleerd. Hierdoor is het mogelijk dat er een Final Release ticket werd doorverkocht."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.