Telstar komt net te kort tegen De Graafschap

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Telstar met 1-0 verloren van De Graafschap. In een wedstrijd die alle kanten op kon, maakte Giovanni Korte de enige goal van de avond.

Bensabouh (l) kijkt naar een duel tussen Najah (l) en Bouihrouchane (m) - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Telstar-trainer Mike Snoei koos voor een 4-3-3 opstelling en gaf de nieuwe Griekse aanwinst Giousis meteen een basisplaats. De Griek scoorde vorig seizoen zeventien goals in het tweede team van AEK Athene en was erg bedrijvig in zijn eerste duel voor Telstar.

Slag op het middenveld

Beide ploegen kregen kansen in de eerste helft, maar langzaam maar zeker nam Telstar het initiatief. In de 28e minuut kon Cain Seedorf vrij inkoppen, maar hij kopte van dichtbij over. Daarna was De Graafschap dicht bij een treffer. Giovanni Korte probeerde het van grote afstand en de bal ging via de lat en de rug van keep Ronald Koeman jr. uiteindelijk naast het doel.

Glynor Plet(r) schiet op goal - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Slecht begin

De eerste kans in de tweede helft was voor de bezoekers. Charlison Benschop kreeg een enorme kopkans maar zijn poging ging naast. In de 50e minuut ging het mis voor Telstar. Korte gleed een voorzet van dichtbij binnen.

Telstar gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Tom Overtoom probeerde het van afstand, maar zijn inzet ging hoog over.

Opstelling Telstar: Koeman jr, Mulder (Blackson/69), Aktas, Oude Kotte, Apau; Najah (Smit/90+2), Bensabou (Ainsalu/46), Giousis (Overtoom/65), Blommestijn, Plet, Seedorf (Van den Heerik/65)