Ga naar Content

WOW! Ajacied Antony voor recordbedrag van 95 miljoen euro naar Manchester United

Het zat er al weken aan te komen, maar Antony maakt definitief de overstap van Ajax naar Manchester United. Naar verluidt betaalt de Engelse club een recordbedrag van 95 miljoen euro voor de Braziliaan. Daar kan nog een bonus van 5 miljoen euro bovenop komen. Het is de duurste transfer ooit in de Nederlandse eredivisie.

Antony schiet de winnende treffer binnen tegen Feyenoord - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Het record stond op naam van Frenkie de Jong. Hij ging in juli 2019 van Ajax naar Barcelona voor het astronomische bedrag van 86 miljoen euro. 

Hereniging

Tot ongenoegen van Ajax-trainer Alfred Schreuder ontbrak de 22-jarige aanvaller de afgelopen twee wedstrijden bij de Amsterdammers. Antony wordt herenigd met trainer Erik ten Hag in Manchester en tekent een contract voor vijf jaar. In Amsterdam had hij nog een contract tot de zomer van 2025.

Eerde bewandelde Lisandro Martinez dezelfde weg. Hij stapte voor ruim 57 miljoen euro deze zomer over van Ajax naar Manchester United.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In 2020 kwam Antony naar Amsterdam. Hij kwam over van Sao Paulo. Ajax betaalde toen vijftien miljoen euro voor de vleugelspits. In 82 wedstrijden scoorde hij 24 keer en gaf hij 22 assists. Hij werd twee keer landskampioen met Ajax en in 2021 won hij de KNVB-beker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52