Ga naar Content

Ook tegen FC Utrecht geen Antony bij Ajax

Ajax begint vanmiddag om 12.15 uur tegen FC Utrecht in dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Sparta Rotterdam (0-1). Dat betekent dat Antony opnieuw ontbreekt en Steven Berghuis als rechtsbuiten aan de wedstrijd begint. 

Foto:

De Braziliaan is al enige tijd verwikkeld in een toptransfer naar Manchester United. De club van Erik ten Hag bood anderhalve week geleden tachtig miljoen euro, maar dat bod sloeg Ajax af. Ajax-trainer Alfred Schreuder wil de vleugelspits niet kwijt, maar de verwachting is dat Manchester alles gaat proberen om de transfer toch gedaan te krijgen. Mogelijk gaat de afkoopsom richting honderd miljoen euro. ESPN meldde na de wedstrijd dat de transfer 'in een stroomversnelling' is gekomen en dat Ajax 99 miljoen euro als afkoopsom zou ontvangen. 

Wijndal afwezig

Ook Owen Wijndal ontbreekt. De voormalig aanvoerder van AZ begon vorige week op de bank, maar zit vanwege een blessure niet bij de selectie. Schreuder verwacht hem aan het einde van de week terug. Francisco Conceição keert daarentegen terug in de selectie en zit op de bank.

Als Ajax vanmiddag in Nieuw-Galgenwaard wint, nemen de Amsterdammers de koppositie in de eredivisie over van Feyenoord dat gisteravond FC Emmen met 4-0 versloeg. FC Utrecht, dit seizoen getraind door Henk Fraser, wist in de eredivisie nog niet te winnen. De van Feyenoord overgekomen Jens Toornstra begint in de basis, net als oud-Ajacied Nick Viergever.

Opstelling Ajax: Pasveer, Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Tadic; Berghuis, Brobbey en Bergwijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52