FC Volendam pakt eerste overwinning van het seizoen na zege op FC Twente

FC Volendam heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In een levendige wedstrijd won de ploeg van trainer Wim Jonk met 1-0 van FC Twente. "Een prachtige ontlading. Dit was een enorme team effort", sprak een tevreden Jonk na afloop.

Robert Mühren schiet namens FC Volendam op goal - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De Volendammers stonden meteen onder druk en in de 4e minuut werd Twente-spits Ricky van Wolfswinkel gevaarlijk, maar keeper Filip Stankovic pakte die bal. Daarna bleven de bezoekers gevaarlijk via onder andere Christos Tzolis.

Tekst loopt door onder video

Volendam-trainer over de eerste overwinning dit seizoen - NH Nieuws

Afgekeurd

Na ruim een kwartier spelen kwam FC Volendam in de wedstrijd. De eerste kans was voor Derry John Murkin. Hij schoot in de korte hoek, maar keeper Unnerstall tikt de bal over de achterlijn. Even later was het Robert Mühren die de lat raakte, op aangeven van Henk Veerman. Brian Plat leek in de 21e minuut te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel van Veerman die de assist afleverde.

Richting de rust brak er weer een sterke periode aan van FC Twente. Zo voorkwam Henk Veerman een goal door de bal van de lijn te halen en stond Stankovic uitstekend te keepen na een schot van Tzolis.

Achraf Douiri (r) in duel met Ricky van Wolfswinkel (l) - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Heen en weer

Ook in de tweede helft bleef het spel twee kanten opgaan. Zo schoot Henk Veerman in het zijnet, maar de ploeg uit Overijssel werd ook regelmatig gevaarlijk. Keeper Stankovic wist FC Twente meerdere keren van scoren te houden.

Invaller Walid Ould-Chikh kreeg misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Oog in oog met keeper Unnerstall was de Twente-keeper de sterkste. Een paar minuten later was het Mühren met een grote kans, maar van dichtbij wist Unnerstall met een katachtige redding de bal uit de goal te tikken.

In de 82e minuut kwam de 1-0 tóch op het scorebord. Lequincio Zeefuik, ingevallen voor Robert Mühren, zette 'm op zijn naam. Zeefuik wist de bal binnen te werken na prima voorbereidend werk van Murkin en Darryl van Mieghem. Na een gelijkspel tegen FC Groningen (2-2) en verlies tegen NEC (1-4) boekte FC Volendam zo de eerste zege van het seizoen.

"Heerlijk wat een opluchting. Wij hebben afgelopen week goed getraind en veel met elkaar gepraat. Dat hebben wij vertaald naar het veld", sprak verdediger Derry John Murkin.