Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Tussen houvast en kwetsbaarheid: Wim Jonk niet blind voor wat niet goed gaat bij FC Volendam

14 augustus 2022, 16.42 uur · Door Edward Dekker

Het was zeker geflatteerd, maar de 1-4 nederlaag die FC Volendam vanmiddag in eigen stadion leed tegen NEC kwam zeker hard aan. Toch richt trainer Wim Jonk zich vooral op de dingen die goed gingen. "We hebben zestien, zeventien doelpogingen gehad. Daar moeten toch wel goals tussen zitten. "

Na de 1-0 voorsprong in de 11e minuut, incasseerden de Volendammers binnen een paar minuten twee tegengoals door zwak verdedigen. Achteraf het breekpunt, al wijst Jonk op de vele mogelijkheden die zijn ploeg daarna liet liggen om de 2-2 te maken.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam-trainer Wim Jonk na de thuisnederlaag tegen NEC - NH Sport / Edward Dekker

Net als vorige week speelde Benaissa Benamar op het middenveld. Tegen FC Groningen scoorde hij, nu gaf hij de assist bij de 1-0 met een prachtige pass op Daryl van Mieghem. 

Tekst gaat verder onder de video.

Benaissa Benamar was tegen NEC de beste man van FC Volendam - NH Sport / Edward Dekker

Tegen FC Groningen  knokte FC Volendam zich na een 2-0 achterstand knap terug (2-2), waardoor de Volendammers toch met een goed gevoel de bus instapten. Daar volgt nu dus een fikse 1-4 thuisnederlaag op.  

Tekst gaat verder onder de video. 

FC Volendam-trainer Wim Jonk weet dat het beter moet - NH Sport/Edward Dekker

Zes tegengoals na twee wedstrijden is veel, al kijkt Jonk er anders tegenaan. "Dat is jullie analyse. Ik kijk naar de dingen die we uitstekend hebben gedaan en ben niet blind voor de dingen die niet goed gingen."

Volgend weekend komt FC Volendam niet in actie. De uitwedstrijd tegen PSV is uitgesteld omdat de Eindhovenaren zich voor de play-offs van de Champions League hebben geplaatst. De eerstvolgende competitiewedstrijd is nu zondag 28 augustus, opnieuw thuis, tegen FC Twente. De woensdag erna wordt PSV - FC Volendam ingehaald.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52