Ga naar Content

Pientere 92-jarige vrouw helpt agenten twee oplichters op heterdaad te betrappen

Het gebeurt maar al te vaak dat oplichters de bankrekening van ouderen leegtrekken, maar dat liet een 92-jarige vrouw uit Haarlem zich gistermiddag niet gebeuren. Nadat ze een belletje kreeg van een zogenaamde bankmedewerker, die zei dat haar rekening was geblokkeerd en geplunderd en dat een collega haar pasje persoonlijk zou komen ophalen, gingen bij de vrouw alle alarmbellen af. 

Foto ter illustratie - Foto: Adobe Stock

Vrijdagmiddag wordt de 92-jarige Haarlemse gebeld door een man die zich voordoet als een bankmedewerker. Hij vertelt haar dat haar bankrekening is leeggetrokken en dat de bank haar pas daarom heeft geblokkeerd.

Nieuwe bankpas

Haar bankpas moet per direct worden vervangen. Hij vertelt haar dat er diezelfde middag een medewerker op de stoep zal staan om de oude pas mee te nemen. Wel moet de vrouw de pincode van haar lege bankrekening doorgeven.

Na het opmerkelijke telefoontje twijfelt de vrouw geen moment en schakelt de politie in. Verschillende agenten haasten zich naar de woning en kunnen een 37-jarige vrouw uit Beverwijk op heterdaad aanhouden.

Een stukje verderop wordt ook de zogenaamde bankmedewerker, een 30-jarige man uit Velsen-Noord ingerekend. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

Lees ook