Ga naar Content

Files en volle parkeerplaatsen: badplaatsen vragen strandgangers niet met auto te komen

Het is druk op de stranden van Zandvoort en Castricum en de parkeerplaatsen zijn vol. De gemeenten roepen daarom op om niet meer met de auto naar de kust te komen. 

Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

"De parkeerplaatsen in Zandvoort zijn inmiddels allemaal vol. We roepen mensen op om allemaal met het openbaar vervoer te komen", meldt een woordvoerder van de gemeente Zandvoort. "De NS zet extra treinen in." Eerder meldde de ANWB ook files richting de badplaats. 

De woordvoerder kijkt verder niet op van de drukte. "Er ontstaan nu wat opstoppingen omdat de parkeerplaatsen vol zijn, maar dit geen unieke dag." Hij vertelt dat de gemeente onder andere verkeersregelaars en mensen op de boulevard heeft ingezet om de drukte in goede banen te leiden. 

Tekst gaat verder onder het kader.

Sinds 1 juli is het parkeerbeleid in Zandvoort aangepast om parkeeroverlast tegen te gaan. In het hele kustdorp is er betaald parkeren ingevoerd, waardoor iedereen door het dorp mag parkeren. Toeristen en dagjesmensen mogen bijvoorbeeld ook in woonwijken parkeren, waar omwonenden voor overlast vrezen

Shuttlebus 

Ook de gemeente Castricum laat weten dat de parkeerplaatsen vol zijn en raadt badgasten de auto te laten staan en op een andere manier naar het strand te komen.  

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.