Samenvatting: Telstar sluit oefencampagne af met zege op Hollandia

Telstar heeft vanavond zijn laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van Mike Snoei won in Velsen-Zuid met 5-0 van Hollandia uit Hoorn.

Samenvatting: Telstar - Hollandia - NH Sport/Frank van der Meijden

Bij Telstar ontbraken onder andere sterkhouders Özgür Aktas, Ozan Kökcü en spits Glynor Plet vanwege blessures. Mike Snoei baalde met name dat laatstgenoemde afwezig was. Zonder Plet ontbrak het bij Telstar aan een aanspeelpunt voorin. Toch was het de meeste vooruitgeschoven speler die de ban brak namens Telstar. Yahya Boussakou bekroonde de goede openingsfase van de Witte Leeuwen met de 1-0.

Aanspeelpunt

Tien minuten voor rust werd Hollandia-doelman Joey Wisse voor de tweede keer gepasseerd. Het was echter centrale verdediger Joep Rive die de bal achter zijn keeper schoot en zo de 2-0 ruststand op het bord zette.

Tekst gaat verder onder de video.

Verdediger Thomas Oude Kotte scoorde alweer zijn derde doelpunt deze voorbereiding - NH Sport/Frank van der Meijden

Na de rust kon Hollandia, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de vierde divisie, weinig meer klaarspelen tegen Telstar. De thuisploeg kwam vlak na rust op 3-0 dankzij een doelpunt uit een corner van Thomas Oude Kotte. Het was voor de nieuwe centrale verdediger alweer zijn derde doelpunt deze voorbereiding.

In het slot van de wedstrijd liep Telstar uit naar een 5-0 overwinning dankzij goals van aanvoerder Anwar Bensabouh en invaller Rein Smit.

Mike Snoei: "Bizar tegenwoordig. Begroting ligt bij amateurs soms hoger dan hier" - NH Sport

Dankzij de overwinning op Hollandia sluit Telstar de voorbereiding af met een goed gevoel. Aanstaande maandag begint voor de ploeg uit Velsen-Zuid het nieuwe seizoen van de eerste divisie. Op Sportpark De Toekomst wordt er gespeeld tegen Jong Ajax. Aftrap is om 20.00 uur.

Opstelling Telstar: Koeman jr.; Kruiver (Blackson/50), Apau (Liesdek/70), Bensabouh, Oude Kotte, Mulder; Ainsalu (Smit/54), Overtoom, Najah (Van Wetten/70); Seedorf, Boussakou (Dijkstra/46)