Ga naar Content

Ajax start met doelman Jay Gorter aan Johan Cruijff Schaal tegen gehavend PSV

Twee flink aangepaste teams zullen morgenavond strijden om de Johan Cruijff Schaal. Ajax en PSV zullen ten opzichte van vorig seizoen anders voor de dag komen. In Zeist keken beide ploegen uit naar de confrontatie tussen de kampioen en bekerwinnaar. Trainer Alfred Schreuder kiest voor Jay Gorter onder de lat bij de Amsterdammers.

Ajax-doelman Jay Gorter - Foto:

Opvallend is dat de Ajax-coach kiest voor Jay Gorter tussen de doelpalen en niet voor de ervaren Remko Pasveer. "Ik weet nog niet wie mijn eerste keeper wordt, wel kan ik zeggen dat Gorter morgenavond keept." De jonge en onervaren Gorter keepte pas twee officiële wedstrijden voor de Amsterdammers.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Bassey

Aankoop Calvin Bassey zit voor het eerst bij de selectie. De robuuste centrale verdediger kwam onlangs over van het Schotse Rangers FC en moet de vertrokken Lisandro Martínez doen vergeten.

"We hebben een lichte trainingsachterstand", vertelt Alfred Schreurder. De nieuwe coach van Ajax doelt hiermee op de coronagevallen in zijn selectie. Daardoor ging de oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van vorige week niet door. Wel wonnen de Amsterdammers overtuigend het afsluitende oefenduel van afgelopen dinsdag tegen Shakhtar Donetsk (3-1).

Madueke

PSV kent in aanloop naar Johan Cruijff Schaal een flinke tegenvaller. Noni Madueke is ernstig geblesseerd. De creatieve aanvaller heeft een kwetsuur aan zijn enkel en de verwachting is dat hij misschien wel de hele eerste seizoenshelft mist. Madueke speelde vorig jaar met twee treffers nog een belangrijke rol voor de Eindhovenaren in de gewonnen editie van de JC Schaal (4-0).

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV begint morgenavond om 20.00 in Amsterdam. Reacties en verslag vind je na afloop op deze site en de sociale kanalen van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52