Ga naar Content

Diskwalificatie voor Lieke Klaver en estafetteploeg 4x400 meter

Even leek de Nederlandse dames estafetteploeg 4x400 meter zich te plaatsen voor de finale. Uiteindelijk bleek het verkeerd doorgeven van het stokje tussen Lieke Klaver en Cathelijn Peeters spelbreker. Laatstgenoemde liet deze vallen, waardoor de diskwalificatie een feit werd. 

Het moment des onheils: Lieke Klaver geeft Cathelijn Peeters de koker aan, maar die laat hem vallen - Foto: Andy Astfalck/BSR Agency

De regels schrijven namelijk voor dat de aluminium koker de volledige 1600 meter in de handen van de lopers moet zitten. Peeters liet het stokje vallen en rende stoïcijns door. Uiteindelijk werd Nederland derde, wat voldoende zou zijn voor een finaleplaats. De afkeuring werd nog wel aangevochten door Nederland, dat was zonder succes. 

Na afloop baalde Klaver vooral van het grote aantal regels die worden opgelegd. "Natuurlijk zijn de regels er om je aan te houden", was de atlete uit Enkhuizen duidelijk tegen de NOS. "Het zijn er alleen zó veel en ze worden zó streng gehanteerd. Dat is lastig op een estafette waar je met hoge snelheid komt aanlopen, er overal op de baan mensen staan en de adrenaline door je lichaam giert."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Geen finale

Bij de mannen was het ook een zure race in de series. Net als de vrouwen haalden zij ook niet de finale, maar de manier waarop was erg vervelend. De Heerhugowaardse Tony van Diepen werd gespaard. 

Amsterdammer Isayah Boers, Terrence Agard, Nick Smidt en Ramsey Angela kwamen een honderdste (3:03,14) tekort voor een plek in de finale. Een plek bij de eerste drie was voldoende en eventueel hadden ze als vijfde nog door kunnen gaan, maar dat gebeurde niet. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52