Ga naar Content

Magistrale Visser simpel naar halve finale 100 meter horden

Bij de eerste race op de WK in Eugene toonde Nadine Visser nogmaals haar klasse. De atlete uit Hoorn werd simpel tweede (12,76 seconden) op ruime voorsprong van nummer drie, Andrea Vargas (13,12 seconden). De eerste drie in de series plaatste zich voor de halve finale bij de 100 meter horden. 

Nadine Visser - Foto: Pro Shots / Insidefoto

Het scheelde niet veel of Visser had haar beste tijd van het seizoen verbeterd (12,72). De Poolse Pia Skrzyszowska was net sneller dan Visser (12,70). De tijd van de Noord-Hollandse was de tiende tijd in het algemeen klassement. 

Visser was al drie weken aanwezig in Amerika voordat ze in actie kon komen. "Eindelijk mag ik lopen. Ik heb er lang op moeten wachten", was haar logische reactie bij de NOS. "Ik was vooraf bang dat ik daar moeite mee zou hebben, maar ik heb me er goed op ingesteld. En mijn lichaam had dat beetje rust echt ook wel nodig."

Sedney

Zoë Sedney, de andere Nederlandse deelneemster aan de series, plaatste zich niet voor de halve eindstrijd. Ze kwam na 13,38 seconden over de streep en dat leverde haar de zesde plek op. Eerder had ze al een slechte race gelopen met estafetteploeg 4x100 meter.

De halve finale en eventuele finale van Visser worden in de nacht van zondag op maandag gelopen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52