Ga naar Content

Storing bij bagagesysteem Schiphol: KLM roept op om koffers achter te laten

Reizigers van KLM die naar Schiphol vliegen en daar overstappen op een andere vlucht, moeten dat vandaag zonder koffers doen. Vanwege een storing in een deel van het bagagesysteem op Schiphol, weigert KLM de koffers in te checken van klanten die binnen Europa via Amsterdam naar hun eindbestemming vliegen.

Een Boeing 737-700 van KLM op Schiphol - Foto: NHNieuws / Doron Sajet

De storing legde gisteravond een deel van het bagagesysteem van Schiphol plat en werd dezelfde avond nog verholpen. Een woordvoerder van de luchthaven zegt niet te weten hoe lang de storing duurde en in welk deel van Schiphol, maar duidelijk is dat de omvang groot genoeg is om een groot deel van de overstappende passagiers op te zadelen met een probleem. Zij moeten nu soms in een vreemd land hun koffers achterlaten.

Op de website van KLM roept de maatschappij reizigers die overstap op Schiphol maken van en naar een Europese bestemming, dat alleen met handbagage te doen. Verder worden er excuses aangeboden voor het ongemak. Wie op de melding klikt, wordt niets wijzer: de bezoeker wordt doorgelinkt naar de webpagina waar het inmiddels bekende verhaal over de chaos op Schiphol door KLM wordt opgedreund en omboekmogelijkheden worden aangeboden.

Wegwerken

Volgens een woordvoerder van KLM heeft de maatschappij de maatregel getroffen om zoveel mogelijk koffers die door de storing van gisteren op Schiphol zijn achtergebleven weg te werken.

KLM biedt reizigers die niet zonder bagage willen reizen de mogelijkheid om kosteloos omgeboekt te worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]