Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Zaanse brandweer houdt jeugd nat in het Darwinpark en hoopt op toekomstige aanwas

19 juli 2022, 22.33 uur · Door Tom van Midden

De temperatuur leek maar niet te willen dalen op deze snikhete avond, maar dat ligt zeker niet aan de Zaanse brandweer. De mannen van de brandweerpost Botenmakersstraat zetten de kranen open in het Darwinpark waarna een groot waterspektakel ontstond.

Waterspektakel in het Darwinpark - NH Nieuws

Er kwamen veel mensen af op het waterspektakel. Bevelvoerder Herman Meijer staat het genietend te bekijken. "Het zijn zware dagen voor ons brandweermensen, maar dan zijn dit leuke dingen om te doen met elkaar."

Jeugd heeft de toekomst

Hij en zijn collega's zijn hier omdat het leuk is natuurlijk, maar ook om de jeugd enthousiast te maken om later bij de brandweer te werken.

"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. We hopen dat de jeugd later ook voor ons iets kan betekenen. We hebben brandweermensen nodig, nu en zeker ook in de toekomst."

Tekst loopt door onder de fotocarroussel.

Ondertussen proberen enkele ouders op veilige afstand van het water te blijven, maar dat lukt niet altijd. Een moeder wordt door een enthousiaste vader zó mee het water ingetrokken, wat voor de nodige hilariteit zorgt.

De brandweermensen zelf proberen het wel droog te houden vandaag. "Want we staan gewoon in dienst", zegt Meijer, "en we kunnen dus zo een inzet krijgen." Maar, knipoogt hij: "Mochten we een beetje nat worden: we zijn gewoon Hollanders dus dat is geen probleem."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]