Ga naar Content

Vetter moet na spannende meerkamp genoegen nemen met WK-zilver

Op de wereldkampioenschappen atletiek in het Amerikaanse Eugene heeft Anouk Vetter op de meerkamp een zilveren medaille gewonnen. De in Amsterdam geboren atlete stond na zes van de zeven onderdelen aan de leiding, maar raakte deze op de afsluitende 800 meter kwijt aan de Belgische Nafi Thiam.

Anouk Vetter met het zilver na de meerkamp op de WK atletiek - Foto: Orange Pictures

Vetter mocht op de afsluitende afstand slechts 1,36 seconden verliezen ten opzichte van Thiam. De Belgische was uiteindelijk maar liefst zeven seconden eerder binnen dan de 29-jarige Vetter. "Ik heb zeker wel even gedacht dat het kon, dat het mogelijk was. Maar ik liet die gedachte snel los. Ik heb de pech dat de 800 meter mijn slechtste onderdeel is", zei Vetter na het behalen van het zilver. 

Nederlands record

Na goud op de EK in 2016 en het zilver op de Spelen van Tokio 2020, is dit de volgende medaille voor Vetter op een groot eindtoernooi. Bovendien verbrak Vetter haar eigen Nederlands record door de zevenkamp te eindigen met 6867 punten. Het brons ging naar de Amerikaanse Anna Hall.

De wereldkampioenschappen atletiek verlopen tot op heden succesvol voor Noord-Holland. Zo won Jessica Schilder uit Volendam brons bij het kogelstoten en liep Lieke Klaver naar een nieuw Nederlands record op de 400 meter

V.l.n.r. Anouk Vetter, Nafissatou Thiam en Anna Hall - Foto: Orange Pictures

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52